Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia regretatului scriitor britanic Roald Dahl a prezentat scuze pentru comentariile antisemite din cărţile 'Matilda' şi 'Charlie şi fabrica de ciocolată'

scriitor

Familia regretatului scriitor britanic Roald Dahl a prezentat scuze duminică pentru comentariile antisemite făcute de autor, renumit pentru crearea unor cărţi precum "Matilda" sau "Charlie şi fabrica de ciocolată", informează DPA, potrivit AGERPRES.

Dahl a murit la vârsta de 74 de ani în 1990, dar cărţile sale continuă să fie populare în întreaga lume, deşi comentariile antisemite pe care le-a făcut i-au pătat moştenirea.

Într-o declaraţie postată pe site-ul său oficial, familia lui Dahl şi-a cerut scuze "pentru durerea de durată şi de înţeles cauzată de unele dintre declaraţiile lui Roald Dahl".

Potrivit DPA, agenţia de ştiri Press Association (PA) s-a referit la un interviu acordat revistei New Statesman în 1983, în care, de exemplu, autorul a spus: "Există o trăsătură în caracterul evreiesc care provoacă animozitate, poate este un fel de lipsă de generozitate faţă de neevrei''. "Chiar şi un împuţit ca Hitler, doar nu i-a ales fără niciun motiv", a adăugat Dahl.

Citește și: CNSAS: Un candidat Pro România a turnat la Securitate! Avea numele conspirativ ‘Violeta’ .

"Aceste observaţii preconcepute sunt de neînţeles pentru noi şi stau în contrast cu omul pe care îl cunoşteam şi cu valorile din centrul poveştilor lui Roald Dahl", a scris familia sa.

"Sperăm că, aşa cum a făcut în cele mai bune şi în cele mai rele momente ale sale, Roald Dahl ne va ajuta să ne amintim de impactul de durată al cuvintelor", se spune în declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.