Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia rupe tăcerea: Detalii SENZAȚIONALE din viața lui Sevil Shhaideh

agerpres.ro
sevil shhaideh

Sevil Shhaideh, propusă de Liviu Dragnea pentru funcția de premier al României, este strănepoata renumitului istoric Kemal Karpat, o somitate mondială în problemele Orientului și, tocmai de aceea, a fost consultant a doi președinți ai SUA: Jimmy Carter și Ronald Reagan. Pe numele de fată Geambec, Sevil Shhaideh s-a născut la 4 decembrie 1964 la Constanţa, într-o familie de tătari. Muezel (mama) şi Sadein (tatăl) au lucrat împreună în lumea teatrului.

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Muezel Geambac începe cu profesorul Kemal Karpat, care și-a cumpărat familia de la autoritățile comuniste și a dus-o în Turcia. Părinții lui Sevil au preferat să rămână în România.

Manifestație în fața Parlamentului de la Tunis: 'Nu revenirii' jihadiştilor!

Chestionată cum a reacționat familia la vestea că Sevil este propusă a fi premier, Muezel Geambec a răspuns: „Astăzi dimineață (vineri - n.r) la ora 5.00 a sunat telefonul, era unchiul meu, profesorul Karpat, m-a sunat să întrebe despre Sevil, dacă e adevărat că a fost propusă premier. I-am confirmat, dar nu am comentat. Aici, la Constanța, nu mai suntem mulți. Dacă nu știați, unchiul meu a cumpărat aproape toată familia, pe toți din Constanța, pe unchiul meu, care avea un atelier de mecanică. Este din satul Turda, comuna Mihai Bravu, județul Tulcea. Una din surorile lui a fost la Babadag, mama mea era la Hârșova, acolo s-a căsătorit și m-a născut pe mine, iar frate-său, unchiul Gemal, locuia pe Salingny într-o casă cu două etaje. Și el i-a cumpărat pe toți de la statul român. Sevil a mea avea trei luni când au plecat ei. Dar noi nu am fost de acord să plecăm la Istanbul. Stăteam pe strada Mihail Kogălniceanu, într-o cămăruță, nu aveam nimic. Aveam un hol, o bucătărie comună, dreapta eu, stânga altă familie. Și ne-au chemat la Securitate, că avem aprobare, tot, să plecăm din țară. Le-am zis NU, noi nu plecăm din țară. Au fost mirați, nu le venea să creadă. Și nu am plecat. Am rămas în România. După ani și ani, când ne-am întâlnit cu unchiul, prima lui întrebare a fost: „De ce ai rămas în România?” Anul trecut a fost la Cluj, la decernarea Titlului de Honoris Causa, și m-a întrebat din nou. Așa am ales noi.”.

Cât despre copilăria lui Sevil, Muezel Geambec a spus că „practic, ea a crescut aici, în Teatrul de copii și tineret”.

Prima mare pedeapsă în 'scandalul DEFRIȘĂRILOR ILEGALE': 10 ani de PUȘCĂRIE

O luam cu noi în turnee pentru că amândoi eram plecați. Șoferul avea grijă de ea cât eu eram în scenă, pentru că înlocuiam și câte un actor. A învățat foarte bine. Nu am meditat-o niciodată și a fost premiată din clasa I până a terminat facultatea. Copil eminent a fost Sevil. A învățat foarte bine, singură. Atâta era, că eu plecam dimineața și rămânea singură. Nu aveam căldură decât câteva ore. A fost totuși un copil chinuit. Prin teatru, prin autobuzul teatrului, prin turnee, acasă în frig. Dar visul ei a fost să devină arhitect”, a continuat Muezel Geambec.

Sevil a vrut să devină arhitect, dar a ajuns cibernetician: Vă aduc să vedeți ce desene avea, din clasele primare, din clasa I, chiar. Tot timpul desena case mari. Îmi spunea, mamă, aici o să locuiești tu, aici servitorii, care te vor îngriji pe tine. Probabil că noi, stând într-o cămăruță, visa să avem o casă mai mare. Și în ultimul an de liceu a zis că nu se mai duce la Arhitectură pentru că o prietenă ai ei, foarte bună, terminase Arhitectura și fusese repartizată într-o comună, undeva departe. Și s-a hotărât să dea la Cibernetică, la București, la ASE”, a afirmat mama acesteia.

Olguța Vasilescu, ironică la adresa lui Băsescu: Normal! Lui îi plac ungurenii

În 2012, când a plecat prima dată la București pentru a fi secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mama acesteia a declarat că nu a fost de acord: „Nu, nu am fost de acord. Dar pe de altă parte, m-am bucurat, i se recunoașteau meritele”.

De asemenea, Muezel Geambec a vorbit și despre familia lui Shhaideh: „Sevil nu a avut copii. A murit la naștere copilul, a dus sarcina până la 9 luni. Și la naștere, băiețelul de 3,8 kg a murit. Atunci s-a declanșat și diabetul, cu 3-4 insuline pe zi. Și totuși, nu se menajează. Soțul ei, Akram, este un băiat bun și foarte deștept. Este profesor inginer, a predat și la Universitate, la Ovidius. Este și doctor. Și-a adus și copiii din Siria. Are un băiat la liceul sportiv și fata la facultate. Și copiii învață limba română. El a făcut facultatea în România, are trei facultăți. Frații lui sunt în Româna, căsătoriți cu românce. Este un om foarte deștept, dar și foarte glumeț, cu simțul umorului”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.