Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familie din Pitești blocată în Făgăraș, salvată de salvamontiști

someseanul.ro
salvamont

Un bărbat din Pitești a riscat enorm și a plecat să caute semnal lăsând soția și fiica de 9 ani în mașină, în zona Valea Rea, din Munții Fărăraș. Cei trei ar fi fost victime sigure ale frigului, dacă nu ar fi fost găsiți de o patrulă Salvamont și duși în siguranță la baza muntelui, potrivit Mediafax.

Potrivit Salvamont Nucșoara, acțiune de salvare a fost în Valea Rea, după ce o familie din Pitești a rămas cu mașina blocată în nămeți, în zona Bândea, sâmbătă după-amiaza.

Cei trei, respectiv o fetiță de 9 ani și părinții ei, au fost recuperați pe înserat de către echipa aflată în patrulare.

Reprezentanții Salvamont Argeș au transmis că cei trei, dintre care un copil de 9 ani, „ar fi fost victime sigure ale frigului”, iar tatăl fetei a greșit când a plecat „să caute semnal”.

„Procedura presupune ca turiștii să fie evacuați până la primul adăpost, în caz că nu au afecțiuni medicale. În cazul de față, șoferul , lucru care s-ar fi întâmplat la 32 km în aval. Cu un bichon în lesă (!) la 3 km în aval față de soție și de copilul de 9 ani care coborau și ei spre Nucșoara (!!!) ar fi fost victime sigure ale frigului. Norocul lor a fost patrulă de serviciu a Salvamontului”, arată sursele citate.

Cei trei au fost coborâți în siguranță în Nucșoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.