Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faptele obiective devin 'eventuale declarații defăimătoare' la Ministerul Justiției - Reacție la mărturia depusă de Ingrid Mocanu în procesul Elenei Udrea

ingrid mocanu

Ministerul Justiției transmite o serie de precizări, după ce avocata Ingrid Mocanu, anagajată a ministerului, a depus mărturie în procesul Elenei Udrea din Bulgaria. Acuzată în presă că ar fi depus mărturie „în favoarea Elenei Udrea”, Ingrid Mocanu a explicat că nu a făcut decât să relateaze propria experiență legată de condițiile din penitenciarele românești, după ce a fost ținută în mod abuziv în arest preventiv și ulterior achitată definitiv.

Ministerul Justiției transmite că nu poate interzice angajaților să se prezinte ca martor într-un proces, însă în același timp va analiza „orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului”.

„În contextul discuţiilor apărute în spaţiul public şi mass-media, în legătură cu afirmații la adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor, aflată în subordinea Ministerului Justiției, respectiv în legătură cu împrejurarea relatată de presă în care un angajat al Ministerului Justiţiei a depus mărturie în cadrul unui proces de extrădare desfăşurat în fata instanţelor dintr-un stat membru al UE, facem cuvenitele precizări:

1. Respectivul angajat, despre care s-a făcut vorbire în mass-media, NU este consilier al Ministrului Justiţiei, ci este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.

2. Potrivit reglementărilor în vigoare, Ministerul Justiției nu poate interzice niciunui angajat și, în general, niciunui cetățean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu și nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuție, acesta fiind în concediu legal de odihnă.

3. Ministerul Justiției examinează permanent incidența prevederilor legale privind obligațiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligațiile de rezervă, raportat la orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului sau la adresa unor instituții aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administrația Națională a Penitenciarelor”, transmite MJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.