Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ NUMĂR După ce a luat 1,2 miliarde de euro de la bănci miercuri, ministrul Finanțelor a mai luat azi 724 de milioane de lei

alexandru nazare vaccinare

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 724 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 116 luni, la un randament mediu de 2,68% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,114 miliarde de lei.

Citește și: Ultim moment! Numărul morților de la ‘Matei Balș’ ajunge la 20 – încă un pacient a decedat

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor a planificat, în luna februarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 600 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi patru miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’

La acestea se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor peste cea programată în ianuarie 2021 (5,115 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citește și: Ana Birchall, atac dur la adresa lui Dominic Fritz și coaliției USR-PNL după numirea unui condamnat în funcția de director .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.