Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT Europarlamentarii cer PROTECȚIE într-o țară a UE

parlamentul european

Parlamentari ai Uniunii Europene au cerut să li se asigure ''protecţia'' în cursul vizitei pe care ei o vor efectua în Malta în cursul acestei săptămâni pentru a întreprinde o anchetă privind acuzaţiile de corupţie la nivel înalt în insulă, invocând ameninţările cu moartea împotriva unor eurodeputaţi, relatează agenţia Reuters.

PE a adoptat în această lună o moţiune în care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu democraţia şi statul de drept din Malta, cel mai mic stat membru al UE, ca urmare a asasinării unei jurnaliste care i-a acuzat pe unii lideri politici de corupţie.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

Un grup de europarlamentari va vizita Malta joi şi vineri, scrie agerpres.ro.

Într-o scrisoare, liderul Grupului PPE, germanul Manfred Weber, i-a cerut preşedintelui PE, Antonio Tajani, ''să le reamintească autorităţilor malteze datoria de a proteja'' delegaţia şi de a le permite membrilor ei să-şi îndeplinească misiunea ''fără teamă''.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Premierul maltez Joseph Muscat (centru-stânga) spune că Malta nu tolerează crima şi a promis justiţie în cazul jurnalistei asasinate, care a lansat acuzaţii la adresa lui şi a unor membri ai partidului opoziţiei de centru-dreapta.

Potrivit unor oficiali parlamentari, unul din membrii delegaţiei PE, malteza Roberta Metsola (centru-dreapta), a primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare după ce a vorbit pe această temă.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.