Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent - Europarlamentarul român Laurențiu Rebega acuză Comisia Europeană de poliție politică!

pixabay.com
diverse, ue, referendum, europa

În intervenția sa de ieri din Parlamentul European, europarlamentarul Laurențiu Rebega a luat apărarea Poloniei împotriva votului de sancționare a acestui stat care a avut loc în plenul de la Bruxelles.

Rebega a precizat în discursul său că ”activarea articolului 7 din TUE este cea mai dură sancțiune împotriva unui stat-membru. Nu mă pot pronunța asupra situației din Polonia decât superficial. S-a decretat cumva starea de asediu? S-au abolit instituțiile statului democratic? Au fost interzise drepturi cetățenești? Nimic din toate acestea!”, arată europarlamentarul român disproporția măsurii votate ieri în Parlamentul European.

”Să presupunem, însă, că, peste noapte, situația a devenit extrem de gravă, mai spune Rebega. În acest caz, trebuie să ne aducem aminte că, pentru europeni, Polonia a fost premianta Estului. Polonia nu a intrat în UE ca România sau Bulgaria – cu semne de întrebare, cu monitorizări infinite, cu avertismente și controale. Nu, Polonia a intrat „curată” și cu fruntea sus. Dar, dacă s-a schimbat ceva în ordinea democratică din Polonia, atunci, în mod logic, aceste schimbări au avut loc de când ea este membră a Uniunii! Deci, la fel de logic, tocmai apartenența la Uniune a generat în Polonia presupusele abateri de la democrație”. Dar ”Suntem în stare să acceptăm această concluzie? Dacă da, atunci nu Polonia, ci Uniunea are o mare problemă!”, arată europarlamentarul român.

El mai spune că problema e de fapt alta. ”Și e foarte simplă: nu democrația este preocuparea Comisiei, ci influențarea politicii dintr-un stat membru! Iar ceea ce face Comisia se numește poliție politică!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.