Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: Parlamentarii au vrut să meargă în Serbia să-l audieze pe Ghiță / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
claudiu manda

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a discutat marți, 26 septembrie, o măsurî fără precedent: toți membrii comisiei să meargă în Serbia, să-l audieze pe Sebastian Ghiță. Această măsură nu a fost adoptată în cele din urmă, din motive de securitate. Potrivit președintelui Comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, parlamentarii vor solicita SRI, STS și ORNISS să pună la punct o linie securizată pentru audierea lui Ghiță prin teleconferință.

„Toți membrii comisiei sunt de acord cu posibilitatea de a-l audia pe domnul Sebastian Ghiță. Mâine vom trimite către SRI, STS și ORNISS solicitarea de a purcede la chestiunile tehnice. Înțeleg că în acest moment nu avem o linie securizată ORNISS care să ne permită o audiere video, urmând să vedem dacă se poate face și cât de repede se poate face o asemenea linie securizată. Colegii au spus că ar trebui să existe o solicitare scrisă, video, audio prezentată de domnul Ghiță că ar dori să vină la comisie. Am luat act de acest lucru, dar o spunem și public, dacă domnul Ghiță dorește să vină să facă scris către comisie dorința domniei sale de a fi audiat”, a declarat Manda.

Întrebat dacă există posibilitatea ca parlamentarii să se deplaseze în Serbia pentru a-l audia pe Ghiță, Manda a răspuns: „Am avut acestă discuție. E foarte greu să porți o discuție, care are caracterul despre care v-am spus (secret de stat - n.r.) într-o țară străină. A mai existat ca idee posibilitatea ca domnul Ghiță să trimită un material video sau scris comisiei, dar asta nu ne-ar ajuta în contexul audierilor, pentru că ar fi o serie de întrebări lămuritoare pe care nu am putea să i le adresăm.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.