Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără refugiu pe litoral sau în zonele rurale sunt rugămințile autorităților britanice în lupta cu COVID-19

madagascar litoral

Britanicii sunt rugaţi să nu se deplaseze pe litoral sau în zonele rurale pentru a nu propaga în continuare noul coronavirus, deputaţii şi agenţiile de turism local descurajând astfel de călătorii, informează AFP.

Biroul de turism din Cornwall, regiune din sud-vestul ţării cunoscută pentru plajele sale, a cerut turiştilor ''să-şi amâne călătoria'' într-un comunicat publicat de pagina sa de internet.

Consiliul local a subliniat că persoanele aflate în vizită îşi asumă ''riscul de a nu mai putea reveni la domiciliu aşa cum îşi planificaseră'' şi trebuie să conştientizeze presiunea pe care o vor pune pe serviciile publice locale, potrivit Agerpres.

Propagarea COVID-19 s-a accelerat în ultimele zile în Regatul Unit, unde au fost înregistrate 177 de decese.

Citește și: MAE: Peste 200 de români au fost aduşi sâmbătă în ţară, din ZONA ROŞIE din Italia

Guvernul britanic a recomandat cetăţenilor să renunţe la orice călătorie neesenţială şi a ordonat vineri închiderea barurilor şi restaurantelor, fără să interzică însă excursiile. Odată cu venirea zilelor călduroase, vor exista numeroase persoane tentate să iasă la aer curat în regiunile de coastă.

"Vă rugăm, nu mergeţi în Cornwall, nu vrem să propagăm şi mai mult virusul", a lansat sâmbătă un apel deputatul local Steve Double la postul de televiziune SkyNews. Acesta a declarat că are numeroase informaţii referitoare la cetăţeni care se vor deplasa în această regiune, ameninţând ''vieţile'' persoanelor expuse riscului.

În Ţara Galilor, deputata Liz Saville Roberts a scris pe Twitter că ''cei tentaţi să meargă în zonele rurale din nordul Ţării Galilor pentru a sta în izolare, să se gândească din nou'', atrăgând atenţia asupra dificultăţilor cu care se confruntă serviciile regionale de sănătate.

Salvamari din cadrul Royal National Lifeboat Institution (RNLI) le-au reamintit turiştilor recomandările de siguranţă, cerându-le să păstreze o distanţă de doi metri între persoane în timpul plimbărilor pe faleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.