Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Farmec a colectat selectiv 230.000 de ambalaje în campania 'Ai grijă de natură aşa cum ai grijă de tine'

farmec

Farmec a colectat selectiv 230.000 de ambalaje în campania 'Ai grijă de natură aşa cum ai grijă de tine'

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a colectat anul acesta peste 230.000 de ambalaje în campania "Ai grijă de natură aşa cum ai grijă de tine", potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, rezultatele acţiunii de responsabilitate socială au crescut cu până la 10%, iar la finalul lunii octombrie a fost depăşit numărul de ambalaje reciclate în 2022.

Cele mai multe produse aduse de consumatori la punctele de colectare au fost din plastic şi sticlă, în special ambalaje de creme, şampoane sau tratamente de păr, geluri de duş şi săpunuri lichide.

"În 2020, când am dat startul campaniei 'Ai grijă de natură aşa cum ai grijă de tine', ne-am luat angajamentul de a limita impactul asupra mediului şi de a încuraja un comportament responsabil faţă de natură, pentru că de noi depinde ce vom lăsa drept moştenire generaţiilor următoare. Am devenit, astfel, primul producător român care oferă clienţilor posibilitatea de a returna ambalajele din portofoliu în schimbul unui produs oferit cadou, iar rezultatele de care ne bucurăm astăzi nu ar fi fost posibile fără implicarea şi interesul crescut al consumatorilor, care ne-au susţinut de la început în acest demers", a declarat Andra Şumandea, specialist Marketing în cadrul companiei.

Mecanismul campaniei de reciclare este unul simplu: la patru ambalaje de produse din portofoliul Farmec predate în oricare magazin Farmec şi Gerovital din ţară, consumatorii sunt răsplătiţi cu un produs cadou. Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conţinut, clătite şi curăţate.

Campania a fost lansată sub formă de program-pilot în 2020, în cinci magazine de brand Farmec şi Gerovital din Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Oradea, fiind extinsă la începutul anului 2021 an în peste 30 de unităţi din toată ţara. Astăzi, campania "Ai grijă de natură aşa cum ai grijă de tine" este disponibilă în magazinele din toată ţara.

Farmec SA este una dintre cele mai mari şi cu tradiţie companii din România. Portofoliul companiei impresionează o lume întreagă prin produse moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări.

În luna decembrie 2023, reţeaua de magazine de brand deţinute de Farmec cuprinde 10 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Sighişoara, Iaşi şi 18 magazine Gerovital, care se găsesc în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Galaţi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.