Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fâşia Gaza: Peste 13.000 de răniţi de tiruri israeliene, potrivit Crucii Roşii

fasia gaza

Recurgerea la gloanţe reale de către Israel împotriva manifestanţilor palestinieni în Fâşia Gaza a făcut cel puţin 13.000 de răniţi din martie până în prezent şi reprezintă pentru serviciile medicale o provocare fără precedent, a afirmat luni un responsabil al Crucii Roşii, citat de AFP, preluată de Agerpres.

"Marea majoritate a răniţilor spitalizaţi sunt atinşi serios, unii suferind de multiple răni provocate de gloanţe", a precizat în cursul unei întâlniri cu presa, la New York, Robert Mardini, responsabil pentru Orientul Mijlociu în cadrul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Circa 1.400 de palestinieni au fost loviţi fiecare de căte trei până la cinci gloanţe, în special în picioare, a indicat el.

"Este o criză de o amploare fără precedent în Fâşia Gaza", a afirmat Robert Mardini. Volumul de activitate pentru echipele de intervenţie şi personalul medical o depăşeşte pe cea din timpul războiului din 2014 între Israel şi Hamas, a adăugat acesta. Crucea Roşie internaţională intenţionează să deschidă o nouă unitate cu 50 de paturi la spitalul din Gaza, a precizat el.

Cel puţin 132 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la 30 martie, începutul unei mişcări de protest în enclava controlată de mişcarea islamistă Hamas, de-a lungul frontierei. Niciun israelian nu a fost ucis.

Palestinienii din Gaza protestează împotriva blocadei israeliene care sufocă enclava de peste 10 ani şi pentru dreptul la întoarcere a palestinienilor care au fugit sau au fost alungaţi de pe pământurile lor la crearea statului Israel în 1948.

Israelul afirmă că a tras cu gloanţe reale în ultimă instanţă pentru a-şi proteja frontierele, soldaţii şi populaţia. El acuză Hamas că se serveşte de proteste pentru a-şi masca atacurile împotriva soldaţilor israelieni şi tentativele de infiltrare în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.