Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI NU dezvăluie cum A SPART iPhone-ul atacatorului din San Bernardino

Biroul Federal de Informaţii şi-a motivat refuzul de a menţine secrete documentele legate de modul în care a fost decodat iPhone-ul folosit de autorul atentatului de la San Bernardino, apreciind că, odată devenită publică, informaţia ar putea fi exploatată de "entităţi ostile", a transmis luni postul american de televiziune Fox News, conform agerpres.

Explicaţia a apărut în cursul unei acţiuni judecătoreşti în care mai multe instituţii mass-media au solicitat, în baza legii informaţiilor publice, informaţii despre demersurile făcute de autorităţile SUA pentru a accesa datele din telefonul lui Syed Rizwan Farook.

Citeşte şi: Canada. Atacatorul din moschee s-a predat. Este INCULPAT pentru omor cu premeditare / FOTO

Împreună cu soţia sa, Farook a ucis, în decembrie, 2015, 14 persoane care luau parte la o petrecere în localitatea San Bernardino din California.

Ambii atacatori au murit în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii care încercau să îi captureze.

Associated Press, Vice Media şi Gannett, compania care editează publicaţia USA Today, au cerut în instanţă detalii despre cum a fost deblocat telefonul teroristului, precum şi informaţii despre cine l-a decodat şi cât a costat întreaga procedură.

În urma solicitării, Departamentul Justiţiei a făcut publice o serie de documente, însă mare parte din conţinutul lor a fost cenzurat, inclusiv paragrafele despre decodarea aparatului.

Luni, oficialii din cadrul departamentului au depus în instanţă un act justificativ în care se arată că, dacă informaţiile cenzurate ar ajunge la public, le-ar putea fi de folos unor "entităţi ostile" care ar putea dezvolta propriile "contramăsuri". Ar avea de suferit, astfel, demersurile FBI de obţinere a informaţiilor, pentru că potenţialii răufăcători ar afla care sunt limitările cu care agenţii se confruntă în astfel de acţiuni.

"Desecretizarea ar afecta grav eforturile FBI de a-i detecta şi captura, prin aceste măsuri, pe cei care încalcă legile SUA şi prevederile privind securitatea naţională", se arată în documentul oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.