Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI se implică în atentatele de la Bruxelles: Ce examinează Biroul Federal

FBI

Biroul Federal de Investigaţii examinează laptopuri având legătură cu suspecţii atacurilor mortale de la Bruxelles comise săptămâna trecută, în timp ce anchetatorii lucrează pentru a dezlega reţeaua militantă aflată în spatele atentatelor, relatează Reuters.

Laptopurile au sosit în Statele Unite vineri şi sunt acum examinate de experţi FBI, a declarat marţi o sursă guvernamentală americană familiară cu problema. Wall Street Journal a informat luni că autorităţile belgiene au trimis copii ale hard disk-urilor laptopurilor. Nu este încă clar dacă tehnicienii FBI au recuperat date semnificative de pe aceste hard disk-uri trimise de belgieni, a declarat această sursă pentru Reuters.

Oficialii americani au promis sprijin pentru eforturile belgiene de pedepsire a militanţilor aflaţi în spatele atacurilor sinucigaşe cu bombă din 22 martie într-o staţie de metrou din Bruxelles şi în aeroportul Zaventem al oraşului, precum şi la originea altor atacuri recente, aminteşte Reuters. Sâmbătă, preşedintele Barack Obama a declarat că o echipă de agenţi FBI îi ajută pe anchetatori pe teren în Belgia. Potrivit oficialilor americani, agenţiile de securitate şi informaţii ale Belgiei sunt suprasolicitate de probleme politice, financiare şi culturale interne, inclusiv diviziuni lingvistice între anchetatori vorbitori de limbă franceză şi de flamandă, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.