Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Barcelona şi Manchester City vor disputa un meci caritabil pe 24 august

antena3.ro
camp nou barcelona

Echipele de fotbal FC Barcelona şi Manchester City vor disputa în data de 24 august, pe stadionul Camp Nou, un meci caritabil în favoarea luptei cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), în centrul căruia se va afla un fost ilustru jucător al clubului catalan, Juan Carlos Unzue, afectat de această maladie, informează EFE, potrivit Agerpres.

Unzue, care a anunţat pe 18 iunie 2020 că suferă de SLA, se gândise de mult la organizarea acestei partide. Amicalul trebuia să se dispute iniţial anul trecut în luna august, însă pandemia de coronavirus a împiedicat derularea sa la momentul respectiv.

Fostul fotbalist şi antrenor, originar din Navarra, a recunoscut că acum are nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa, inclusiv în interiorul locuinţei sale.

"Am nevoie de ajutor, dar sunt foarte bine susţinut de familie şi de apropiaţii mei. Boala progresează încet, fără să se oprească, dar am o energie mentală la fel de puternică sau mai bună decât cu ani în urmă, când puteam duce o altfel de viaţă", a spus Unzue.

Joan Laporta, preşedintele clubului FC Barcelona, a afirmat că organizarea acestui meci i s-a părut "o idee grozavă" din prima clipă, pentru că este un mod de a arăta ''aprecierea faţă de societate".

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, prezent şi el la evenimentul de prezentare a meciului, a asigurat că este o onoare faptul că organizatorii s-au gândit la echipa sa pentru această partidă.

"Voi discuta cu jucătorii mei despre boală, despre Juan Carlos. Este un meci perfect, într-un cadru ideal, să sperăm că stadionul va fi plin", a comentat Guardiola.

Beneficiara fondurilor recoltate cu ocazia meciului de pe Camp Nou va fi Fundaţia Luzon. Biletele pot fi achiziţionate deja de pe site-ul clubului catalan, preţurile acestora variind între 19 euro şi 99 de euro (bilete VIP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.