Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Dinamo a anunțat prelungirea contractelor cu Grigore, Moldoveanu, Ehmann, Creţu şi Eşanu

Director sportiv al FC Dinamo, Rufo Collado, a anunţat, joi, prelungirea raporturilor contractuale cu Ricardo Florin Grigore, Robert Marian Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Mihai Creţu şi Mihai Alexandru Eşanu până la 30 iunie 2024.

Ricardo Grigore a jucat în 56 de meciuri şi a înscris şase goluri în tricoul alb-roşu, 52/4 în Liga 1 şi 6/2 în Cupa României. Născut la 7 aprilie 1999 şi format la Academia Dinamo, Grigore evoluat cu Dinamo U19 în Youth League, a făcut parte din lotul României pentru turneul final al Campionatului European de tineret, de anul trecut, găzduit de Italia şi San Marino şi a jucat trei meciuri pentru reprezenativa sub 21 de ani, potrivit news.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici îl face praf pe Ludovic Orban: ‘Câte ore petrece cu masca pe față între 4 țigări și 2 pahare de coniac?’

Robert Moldoveanu este de la şapte ani la Dinamo, fiind convocat la toate loturile naţionale de juniori. Coleg de generaţie cu Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu a debutat pentru prima echipă a dinamoviştilor în urmă cu 5 ani, pe 20 septembrie 2015, în deplasarea de la Botoşani (scor 1-1) şi a adunat 59 de meciuri / 6 goluri în campionat şi 7 meciuri / 2 goluri în Cupa României. Convocat la loturile U15, U17, U19 şi U21 ale României, Robert Moldoveanu a mai jucat în carieră, sub formă de împrumut, la FC Braşov şi Petrolul Ploieşti.

Născut la Spaichingen la 3 august 2000 şi având dublă cetăţenie, română şi germană, Marco Ehmann şi-a început cariera la Academia Spaichingen şi a evoluat în Germania pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) şi Karlsruher (2017-2018). Transferat la Dinamo în luna martie a anului 2018, Marco Ehmann a evoluat mai întâi la Dnamo U19, a fost împrumutat la divizionara secundă CSM Reşiţa şi a debutat, luna trecută, pentru prima echipă a roş-albilor în victoria obţinută pe terenul celor de la FC Voluntari, 2-1 în campionat. 4 meciuri are Marco Ehmann la Dinamo, toate în Liga 1, două selecţii pentru reprezentativa sub 19 ani a României şi trei convocari pentru România U18. A jucat un meci, la 15 ani şi jumătate, pentru echipa naţională sub 16 ani a Germaniei.

Citește și: Situație alarmantă în București! Un vatman a fost împușcat cu un pistol cu bile de un șofer nervos

Geani Creţu, născut la 12 ianuarie 2000 şi format la Academia Dinamo, a debutat la 15 decembrie 2018 pentru prima echipă în meciul de campionat cu Universitatea Craiova, scor 3-0 pe stadionul din Ştefan cel Mare. În sezonul competiţional 2019-2020, Geani Creţu a jucat două partide în tricoul alb-roşu, cu Universitatea Craiova şi Politehnica Iaşi, fiind împrumutat apoi în liga secundă, la Rapid Bucureşti. A adunat, sezonul trecut, 14 meciuri în Liga 2 şi unul în Cupa României pentru echipa din Giuleşti. Geani Creţu a fost titular la Dinamo în primele două etape ale acestui sezon în Liga 1 şi a jucat pe toata durata meciului cu Dinamo 2 vs FCSB 2, scor 3-2 în Liga 3.

Portar crescut la Centrul de Copii şi Juniori al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, Mihai Eşanu (născut pe 25 iulie 1998) a fost împrumutat sezonul trecut la Farul Constanţa, în Liga 2. Câştigător al Ligii Elitelor şi campion al României cu Dinamo U19 în urmă cu trei ani, Mihai Eşanu a mai apărat în carieră la Dinamo 2 şi la divizionarele secunde CS Baloteşti şi Daco-Getica Bucureşti. O repriză, cea secundă a meciului din Liga 1 cu Chindia Târgovişte, a apărat Mihai Eşanu în acest sezon pentru prima echipă, când l-a înlocuit la pauză pe Cătălin Straton (accidentat). Tot 45 de minute a evoluat şi pentru Dinamo 2 în victoria cu FCSB 2, scor 3-2, în prima etapă din Liga 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.