Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Rapid anunţă transferul fundaşului francez Damien Dussaut

Agerpres.ro
Stadion Rapid-Giuleşti

Clubul de fotbal FC Rapid a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, transferul lui Damien Dussaut, fundaş francez care a evoluat în sezonul precedent pentru Farul Constanţa, anunță agerpres.

"Rapid îşi întăreşte lotul cu două zile înainte de startul noului sezon de SuperLigă, reuşind să îl transfere pe Damien Dussaut, un fundaş dreapta de 27 de ani. Liber de contract, fundaşul ce a jucat în sezonul trecut la Farul Constanţa a semnat un contract valabil pentru un sezon, cu opţiunea de prelungire pentru încă unu", se menţionează pe site-ul citat.

Fundaşul a declarat că îşi doreşte să obţină cele mai bune rezultate cu noua sa echipă.

"Sunt foarte bucuros să fiu aici. Este un stadion foarte frumos, o echipă bună, un proiect bun, aşa că sunt foarte fericit să fac parte din acest club şi sper să obţin cele mai bune rezultate", a spus Dussaut.

Născut la Creteil, Damien Dussaut a trecut în perioada junioratului şi pe la Clairefontaine, renumitul centru francez de fotbal, după care şi-a făcut debutul în fotbalul mare la Valenciennes. A urmat transferul în Belgia, unde a evoluat timp de cinci sezoane pentru Standard Liege şi St. Truiden, iar în 2019 a ajuns în România, la Dinamo. După numai o jumătate de sezon, Dussaut a fost transferat la Farul Constanţa, acolo unde a fost om de bază în sezonul trecut, cu 30 de meciuri jucate în campionat.

De origine franceză, Dussaut a debutat luna trecută pentru naţionala statului Martinica în partida cu Costa Rica (0-2), când a jucat 67 de minute contra formaţiei calificate la Mondialul din Qatar, în CONCACAF Nations League. Dussaut este coleg de naţională cu un fost jucător al Rapidului, Brighton Labeau, în prezent legitimat la Lausanne, în Elveţia.

Fundaşul a avut şansa de a evolua şi pentru naţionalele de juniori ale Franţei, U20 şi U19, bifând 6 jocuri pentru cele două, câştigând în 2015 puternicul Turneu de la Toulon, cu echipa U20.

Damien Dussaut este cel de-al şaselea transfer din această vară al clubului FC Rapid, după Paul Iacob (Chindia Târgovişte), Florin Ştefan (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (Farul Constanţa) şi Codruţ Sandu (CSA Steaua).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.