Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FCSB și-a păstrat blazonul de echipă favorită în fața celor de la Șahtior Karagandy, dar jocul echipei nu convinge

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam coregrafie FCSB steaua

Prima manșă a ”dublei” din turul doi preliminar al Conference League, s-a încheiat cu victoria FCSB-ului cu scorul de 1 - 0, gol marcat de Cordea în prima repriză. Șahtior Karagandy puteau să egaleze pe finalul meciului dar norocul a fost de partea roș-albaștrilor. Urmează returul din Kazastan, care se preconizează a fi unul destul de dificil.

Roş-albaştrii au avut meciul în mână, dar nu au ştiut să obţină o victorie mai clară, care să le faciliteze situaţia în perspectiva revanşei din Kazahstan, iar pe final chiar au riscat să scape victoria printre degete.

FCSB a făcut o primă repriză bună, şi-a creat mai multe ocazii de gol, dar nu a reuşit să fructifice decât o dată. Tănase a şutat din voleu de la 12 metri, la centrarea lui Cordea (16), dar portarul kazah a respins. Acelaşi Tănase a expediat un şut de la circa 22 de metri, însă pe direcţia lui Şaţki. Ov. Popescu (29) a şutat violent de la 17 metri, însă puţin peste transversală.

Echipa antrenată de Dinu Todoran a marcat în min. 38, prin Cordea, cu un şut de la 25 de metri care l-a păcălit pe portarul Şaţki, care are pe conştiinţă golul.

Cordea a fost, de altfel, cel mai bun om de pe teren, având alte două ocazii bune în debutul reprizei secunde, însă şuturile sale (52, 54) au fost respinse de portar.

În ultima jumătate de oră, oaspeţii au efectuat câteva mutări ofensive şi acestea au fost aproape să dea roade şi pe fondul schimbărilor de la FCSB, care au adus pe gazon jucători foarte tineri (Musi, Ianis Stoica) sau ieşiţi din formă (Coman, revenit după mai multe luni de absenţă). Omirtaev (60) a şutat de la distanţă, puţin peste poartă. În min. 86, după o gafă a lui Cristea în faţa lui Kibirai, Vlad a fost nevoit să salveze golul la şutul lui Tatîbaev. La faza fixă care a urmat, Hozin (86), rămas liber la 7 metri, a reluat peste poartă.

Manşa secundă se va juca pe 29 iulie, la Karaganda. Din acest sezon al cupelor europene nu mai este valabilă regula golurilor marcate în deplasare, în caz de egalitate la general după două partide urmând să se joace prelungiri, iar în caz că egalitatea persistă, să se execute lovituri de departajare.

Dacă va trece de Şahtior Karaganda, FCSB va juca în turul al treilea preliminar contra formaţiei ucrainene Kolos Kovalivka (locul 4 în campionatul trecut). FCSB ar juca prima manşă în deplasare, pe 5 august, iar revanşa la Bucureşti, pe 12 august.

FCSB - Şahtior Karaganda 1-0 (1-0)
A marcat: Andrei Cordea (38).
Bucureşti, Arena Naţională: 5.800 spectatori
Europa Conference League - turul al doilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
FCSB: 99. Andrei Vlad - 2. Valentin Creţu, 5. Alexandru Creţu, 17. Iulian Cristea, 33. Risto Radunovic - 11. Olimpiu Moruţan (19. Ianis Stoica, 46), 23. Ovidiu Popescu, 20. Ionuţ Vînă (30. Alexandru Musi, 46) - 98. Andrei Cordea (22. Cristian Dumitru, 90+1), 10. Florin Tănase (căpitan), 9. Octavian Popescu (7. Florinel Coman, 71). Antrenor: Dinu Todoran.
Rezerve neutilizate: 1. Cătălin Straton - 6. Denis Haruţ, 13. Zdenek Ondrasek, 25. Ovidiu Perianu, 77. Sorin Şerban.
Şahtior: 30. Igor Şaţki (căpitan) - 5. Mihail Gabîşev (16. Ieskendir Kibirai, 66), 27. Vladimir Hozin, 55. Ivan Graf, 25. Andrei Buivolov, 3. David Atanaskoski - 29. Vuk Mitosevic, 15. David Mawutor (9. Aidos Tatîbaev, 76), 87. Mihail Bakaev - 99. Evgheni Şikovka (44. Edin Rustemovic, 67), 7. Ghevorg Najarian (19. Oralhan Omirtaev, 59). Antrenor: Magomed Adiev.
Rezerve neutilizate: 1. Igor Trofimeţ - 22. Ivan Sviridov, 34. Abilaihan Nazimhanov, 50. Tair Nurseitov, 70. Jan Ali Pairuz.

Arbitru: Vasilis Dimitriou; arbitri asistenţi: Nikos Egglezou, Pavlos Georgiou; arbitru de rezervă: Georgios Nikolaou (toţi din Cipru)
Cartonaşe galbene: Mitosevic (24), Hozin (33), Al. Creţu (59), Ov. Popescu (88).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.