Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FCSB vs. CFR Cluj - Duel dezechilibrat în Liga 1?

Duminică, 22 septembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, se joacă FCSB – CFR Cluj. Meciul care înainte de startul sezonului se anunța un derby pentru titlu în Liga I, în etapa a 10-a apare ca un duel dezechilibrat prin prisma locurilor din clasament.

În timp ce campioana și-a respectat statutul și în această ediție de campionat, aflându-se pe primul loc cu 20 de puncte câștigate în primele nouă runde (golaveraj 25-8), vicecampioana este pe locul 11, cu numai 10 puncte (golaveraj 10-17!).

Pentru prima oară după 1989, FCSB a înregistrat cinci înfrângeri consecutive în campionat: 0-2 FC Botoșani, 1-2 cu Astra, 1-3 cu FC Voluntari, 1-2 cu Poli Iași și 0-4 cu Gaz Metan Mediaș.

De partea cealaltă, CFR a câștigat detașat meciurile de campionat în care a folosit echipa a doua, titularii fiind menajați pentru confruntările din cupele europene: 4-1 cu Academica Clinceni, 4-1 cu Chindia Târgoviște, 4-1 cu FC Botoșani, 5-0 cu FC Voluntari. Și împotriva lui Dinamo (1-0) Dan Petrescu a folosit tot rezervele.

Reviriment pentru „roș-albaștrii”

În ciuda dezechilibrului prezentat mai sus, fanii lui FCSB au motive să spere la un rezultat bun contra rivalilor din Cluj. În primul rând, pentru că favoriții au câștigat ultimele două meciuri de campionat, contra unor adversari de top: 2-1 cu Viitorul Constanța și 1-0 cu Universitatea Craiova, pe „Ion Oblemenco”.

Un alt argument este întoarcerea pe Arena Națională, după ce bucureștenii și-au disputat meciurile de „acasă” la Pitești (în Liga I) și la Giurgiu (în Europa League), acolo unde au avut foarte puțini susținători în tribună. Suporterii au anunțat că vor veni în număr mare la meciul cu CFR.

Nu în ultimul rând, CFR vine după meciul din grupele Europa League contra lui Lazio Roma. Elevii lui Dan Petrescu au întors scorul, câștigând cu 2-1 o întâlnire în care au făcut risipă de energie. Așadar, ei pot fi obosiți și euforici.

„Această nereuşită în Europa (n.r. eliminarea din Play-off-ul Europa League, în fața Vitoriei Guimaraes) a făcut jucătorii să realizeze că singura şansă e în campionat. Întotdeauna, FCSB s-a mobilizat foarte bine cu echipele puternice”, a opinat Helmut Duckadam, directorul de imagine al „roș-albaștrilor”.

CFR va folosi titularii

Potrivit informațiilor din presa sportivă, Dan Petrescu nu va mai folosi echipa a doua, ca în etapele precedente. Suspendat după ieșirea de la Giurgiu, „Bursucul” va trimite pe teren cei mai buni jucători, pentru a nu risca o înfrângere la București. Vor lipsi golgheterul George Țucudean, retras temporar din activitate, Vâtcă și Păun, suspendați.

În cazul unei înfrângeri, distanța dintre campioană și vicecampioană s-ar micșora la 7 puncte, iar în Play-off punctele se înjumătățesc.

Au dat cu tămâie în vestiar!

Jucătorii lui FCSB au avut parte de un episod inedit în zilele în care au pregătit meciul de pe Arena Națională. Veniți la antrenament, au simțit un miros ciudat. Antrenorul Bogdan Vintilă și fostul arbitru Alexandru Tudor ardeau tămâie, trecând dintr-o încăpere în alta ale bazei sportive din Berceni, inclusiv în vestiare și în birouri...

Echipe probabile:

FCSB: Bălgrădean – Cr. Manea, Planic, Iul. Cristea, Panțîru – Oaidă, Pintilii, Fl. Tănase – Ad. Popa, Hora, Fl. Coman

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac, Omrani, Itu

Cine câștigă?

În ciuda pozițiilor ocupate de cele două echipe în ierarhia Ligii I, specialiștii se așteaptă la o confruntare echilibr ată. Casele de pariuri o dau ușor favorită pe CFR Cluj, dar cotele indică faptul că în acest meci se poate întâmpla orice.

Chiar și pentru tipisteri este dificil să prevadă un deznodământ, dar aceștia propun uneori, în astfel de cazuri, alte tipuri de pariuri pe paginile de pronosticuri: https://pariurix.com/ponturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.