Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FDGR îl susține pe Cioloș în relația cu Germania

ciolos

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Gant, a anuntat marti ca va face parte din delegatia oficiala care îl va însoti joi pe premierul Dacian Ciolos în vizita sa în Germania, prilej cu care îl va sustine în demersul de extindere a relatiilor dintre România si Germania.

'Pentru politica FDGR, relatia cu Germania a reprezentat întotdeauna o prioritate. Am fost onorat sa primesc invitatia domnului premier de a-l însoti la Berlin. Doresc sa-l sustin in demersul de extindere si aprofundare a relatiilor dintre România si Germania, atât la nivelul Guvernului federal, cât si al Bundestag-ului', a declarat Ovidiu Gant, într-un comunicat remis marti, AGERPRES.

Premierul Dacian Ciolos va efectua pe data de 7 ianuarie o vizita oficiala la Berlin, context în care are programata o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, pe 30 decembrie, ca din delegatia care îl va însoti pe prim-ministru vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si seful Cancelariei primului-ministru Dragos Tudorache.

'Va fi o întâlnire de lucru, un prânz de lucru cu cancelarul Angela Merkel. Vom avea o întâlnire cu comunitatea româneasca si cu Forumul româno-german care are reprezentanti la Berlin. Scopul este întarirea relatiilor bilaterale si de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeana, sunt subiecte care au fost în discutie în aceasta luna si la Consiliul European, legate de migratie, politica externa', a precizat Dan Suciu.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Executivului, vizita are o dimensiune mai redusa din punct de vedere economic deoarece, recent, vicepremierul Costin Borc a participat la un Forum de afaceri româno-german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.