Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fechet despre reorganizarea Ministerului Mediului: Reducere ambiţioasă a demnitarilor şi funcţiilor de conducere, cu accent pe digitalizare

gov.ro
mircea fechet

Mircea Fechet a declarat, referitor la reorganizarea ministerului pe care îl conduce, că va fi făcută „o reducere foarte ambiţioasă”, la nivelul demnitarilor, la cel al funcţiilor de conducere şi la nivelul entităţilor aflate în coordonarea şi subordonea Ministerului Mediului, însă mai important este faptul că instituţia va trece printr-un amplu proces de digitalizare. „Va exista o singură entitate care va reglementa, va emite avize, acorduri de mediu şi alte astfel de autorizaţii, la fel cum va exista o singură entitate care va face control de mediu. Suntem la stadiul la care scriem legislaţia primară, respectiv ordonanţa de urgenţă de reorganizare a acestui minister. Avem şapte entităţi care urmează să fie reorganizate, din subordine, pot să spun că niciuna nu va scăpa de reorganizare”, a mai spus Fechet.

„În acest moment suntem în situaţia în care stabilim exact modalitatea în care vom pune în aplicare ceea ce ne-am propus şi repet aici lucruri pe care le-am menţionat şi în trecut. Va exista o singură entitate care va reglementa, va emite avize, acorduri de mediu şi alte astfel de autorizaţii, la fel cum va exista o singură entitate care va face control de mediu. Suntem la stadiul la care scriem legislaţia primară, respectiv ordonanţa de urgenţă de reorganizare a acestui minister. Avem şapte entităţi care urmează să fie reorganizate, din subordine, pot să spun că niciuna nu va scăpa de reorganizare, la fel cum, profit de această conferinţă de presă, pentru a transmite un mesaj public către toţi angajaţii Ministerului Mediului, pentru că există o preocupare în acest sens, să-i anunţ că, în opinia mea, nimeni nu ar trebui să-şi piardă pâinea, ne propunem să facem reorganizarea de aşa măsură încât să eficientizăm, pe de o parte, procesul administrativ fără să fie nevoie să concediem oameni, la fel cum îmi doresc ca niciun om să nu fie în situaţia în care să meargă acasă cu mai puţini bani decât câştiga până acum, bineînţeles, pentru aceeaşi muncă”, a afirmat Mirceal Fechet, la finalul şedinţei de Guvern, întrebat ce demersuri a făcut privind reorganizarea Ministerului Mediului, după solicitarea premierului Ciolacu şi dacă vor fi concediaţi oameni, potrivit news.ro.

El a mai spus că atunci când „vom tăia funcţiile de conducere, bineînţeles că persoanele care nu or să mai deţină funcţie de conducere şi or să treacă pe posturi inferioare sau chiar de execuţie, bineînţeles că vor fi plătiţi în conformitate cu grila de salarizare”.

„Pot să spun că vom face o reducere foarte ambiţioasă şi la nivelul demnitarilor şi la nivelul funcţiilor de conducere şi la nivelul în care vor funcţiona toate entităţile din coordonarea şi din subordinea Ministerului Mediului, dar mai important decât toate acestea, este un amplu proces de digitalizare al ministerului, pentru că astăzi, când discutăm, oamenii sunt puşi pe drumuri de două, de trei ori sau de patru ori între diferite instituţii ale Ministerului Mediului. Fie că merg mai întâi la Agenţia pentru Protecţia Mediului - care îi trimite pe urmă la Serviciul de Gospodărire al Apelor, care îi trimite la Garda Forestieră sau la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate. Eu cred că cetăţeanul va trebui să se poată loga electronic într-un portal informatic şi am avut discuţii cu ministrul cercetării şi digitalizării, dl ministru Bogdan Ivan, în acest sens, la fel cum eu mai cred că cetăţeanul trebuie să meargă o singură dată la Ministerul Mediului, nu de mai multe ori”, a completat Fechet.

Chestionat câte funcţii de conducere sunt în prezent în minister şi în entităţile pe care le coordonaţi şi câte vor fi tăiate, ministrul Mediului a răspuns: „Depinde ce înţelegeţi prin funcţii de conducere”.

 

„Dacă ne referim la funcţii de conducere şi la entităţi cu personalitate juridică, avem, în acest moment, 72 de astfel de funcţii, respectiv: directori de entităţi cu personalitate juridică, demnitari, preşedinţi, vicepreşedinţi, comisari şefi ş.a.m.d. Dacă discutăm de numărul total al posturilor de conducere din Ministerul Mediului, acolo deja discutăm de câteva sute, însă vă pot spune că voi fi unul dintre primele ministere care va veni cu o propunere concretă de reorganizare şi de eficientizare a activităţii”, a mai explicat Mircea Fechet.

Întrebat despre faptul că la Ministerul Economiei a fost anunţat că vor fi tăiate în jur de 35 de posturi de conducere, ministrul Fechet a replicat: „Eu nu vreau să fac un concurs între mine şi alţi miniştri «cine taie mai multe posturi»”.

„Cred că trebuie să ne referim şi la situaţia ministerului, pentru că una e să tai dintr-o mie de posturi şi alta e să tai dintr-o 100 - pe de o parte, pe de altă parte, repet încă o dată principiile pe care le-am anunţat - scopul final este acela de a eficientiza procesul administrativ şi este acela de a avea o interacţiune cu cetăţeanul mai simplă, mai bună şi mai eficientă, nu neapărat de a trimite directorii acasă, pentru că nu mi-am propus nici când am preluat mandatul să fac acest lucru, la fel cum nu-mi propun nici acum”, a concluzionat Fechet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.