Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fed menţine nivelul dobânzii de politică monetară în Statele Unite

Washington Examiner
trezoreria Federal Reserve

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, miercuri după-amiază, menţinerea actualei rate a dobânzii de politică monetară, semnalând că ar putea să nu existe modificări în 2020, dat fiind că va fi an electoral iar starea economiei este solidă, relatează agenţia de presă Bloomberg, potrivit Mediafax.

"Comisia consideră că actuala poziţie în privinţa politicii monetare este adecvată pentru stimularea extinderii activităţilor economice, a condiţiilor puternice pe piaţa muncii şi pentru menţinerea inflaţiei în zona obiectivului de 2%", a anunţat Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed).

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Rata dobânzii de politică monetară rămâne în Statele Unite în intervalul 1,5-1,75%, după trei decizii de reducere luate pe fondul preocupărilor referitoare la starea economiei.

Rezerva Federală, sistemul bancar central din SUA, a semnalat că va continua să monitorizeze implicaţiile cifrelor stării economiei, "inclusiv evoluţiile globale şi presiunile inflaţioniste tacite".

Activităţile economice în SUA s-au dezvoltat în ritm "moderat", iar evoluţiile pe piaţa muncii sunt "solide", precizează Fed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.