Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația franceză va anunța pe 15 mai dacă Maria Șarapova va fi invitată la Roland Garros

Maria Sarapova

Federația Franceză de Tenis (FFT) va anunța pe 15 mai dacă va acorda sau nu o invitație (wild-card) rusoaicei Maria Șarapova pentru turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, care va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie, a anunțat președintele FFT, Bernard Giudicelli, citat de AFP.

"FFT se va pronunța pe 15 mai în privința acestui subiect", a afirmat Giudicelli, care l-a înlocuit pe 18 februarie la conducerea FFT pe Jean Gachassin. După o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, fosta nr.1 mondial, câștigătoarea a cinci trofee de Grand Slam, dintre care două la Roland Garros (2012 și 2014), urmează să revină în competiție săptămâna viitoare, cu ocazia turneului de la Stuttgart (Germania), la care va participa în baza unui wild-card oferit de organizatori.

Jucătoarea rusă, care nu mai figurează în clasamentul mondial WTA din cauza absenței sale, va beneficia, de asemenea, de invitații pentru turneele de la Madrid și Roma, fapt care a divizat circuitul feminin.

Șarapova, care a împlinit miercuri 30 ani, a primit o suspendare de 2 ani din partea Federației Internaționale de Tenis, redusă în apel de TAS la 15 luni, după ce a fost depistată pozitiv la meldonium în timpul Openului Australiei din ianuarie 2016, ultima competiție la care a participat.

La începutul lunii martie, președintele FFF își exprimase reticențele în privința participării Mariei Șarapova la turneul de la Roland Garros. "Este complicat. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată. Integritatea este unul dintre angajamentele noastre foarte. Nu putem decide, pe de o parte, să mărim fondurile dedicate luptei antidoping, iar pe de altă parte să o invităm", a spus atunci Bernard Giudicelli.

În cazul eventualei absențe a Mariei Șarapova, ediția din acest an a Internaționalelor Franței se va disputa fără două dintre cele mai celebre jucătoare din circuit, deoarece americanca Serena Williams a decis să pună capăt sezonului după ce a anunțat că este însărcinată. Însă anunțul americancei nu va avea nicio influență în privința hotărârii FFT în privința rusoaicei. "Serena Williams și Maria Șarapova sunt două cazuri disociate. Noi organizăm un turneu de Mare Șlem, nu un casting", a comentat Giudicelli.

Fără o invitație din partea Federației franceze de tenis, Șarapova are încă o mică șansă să fie prezentă la Roland Garros, prin intermediul calificărilor, conform Agerpres. Însă, pentru a putea participa la competiția pariziană, rusoaica are nevoie de suficiente puncte, altfel spus să câștige turneul de la Stuttgart, însă și o calificare în finală i-ar putea fi suficientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.