Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Internațională de Atletism menține suspendarea Rusiei pentru dopaj

www.iaaf,org
IAAF

Consiliul mondial al Federației Internaționale de Atletism (IAAF) a menținut, luni, suspendarea Rusiei, apreciind că s-au făcut progrese în materie de luptă împotriva dopajului, dar acestea sunt insuficiente, relatează AFP.

"Progrese au fost realizate, dar rămân insuficiente. Consiliul a recomandat, deci, în unanimitate continuarea suspendării Rusiei și a recomandat Congresului, care se reunește începând de marți, să continue această suspendare până ce toate condițiile puse vor fi respectate", a declarat Rune Andersen, președintele Task Force, organism pus în practică pentru a supraveghea progresele Rusiei în materie de dopaj, cu patru zile înainte de debutul Campionatelor Mondiale de atletism.

"Impresia noastră este că vor să îndeplinească toate criteriile impuse și că își doresc cu adevărat să facă progrese, dar mai rămân subiecte de rezolvat. Trebuie să continuăm să lucrăm cu Rusia, cu RUSADA (Agenția rusă antidoping), pentru a îndeplini ultimele criterii", a adăugat oficialul, conform Agerpres.

Citește și: Doi dinamoviști sunt în dizgrațiile lui Contra înaintea returului cu Bilbao: Care este situația lui Bawab

Printre criteriile încă nerespectate, Andersen a citat absența "controalelor semnificative și complete" și absența suspendărilor pentru anumiți antrenori în cazul cărora s-a dovedit că au dopat sportivi. Agenția Mondială Antidopaj (AMA/WADA) a autorizat pe 27 iunie RUSADA să efectueze noi controale, dar va trebui să aștepte până în luna noiembrie înainte ca aceasta să fie în totală conformitate cu AMA, a precizat Andersen.

Task Force așteaptă, de asemenea, o totală recunoaștere de către autoritățile ruse a raportului McLaren, care a scos la lumină organizarea unui dopaj de stat în această țară.

Atletismul rus se află în centrul unui amplu scandal de dopaj și corupție, sportivii săi fiind privați de Jocurile de la Rio, din vara anului trecut, în urma unei anchete a Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA), condusă de juristul canadian Richard McLaren.

Însă IAAF a oferit o portiță de scăpare atleților ruși care pot dovedi că parcursul și metodele lor de antrenament nu au avut nicio legătură cu sistemul generalizat de dopaj.

Unul dintre criterii prevede că niciunul dintre ei nu trebuie să figureze în raportul McLaren, fiind obligatorie, totodată, reanalizarea eșantioanelor prelevate la Campionatele Mondiale de la Beijing, în cazul în care atleții au participat la competiția respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.