Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia australiană de nataţie susţine eradicarea sexismului

www.agerpres.ro
înot

Un grup independent de experţi a publicat vineri un raport conţinând 150 de recomandări pentru a eradica sexismul din modul de funcţionare a echipei de nataţie a Australiei, una din cele mai puternice din lume, după denunţarea comportamentelor abuzive de către unele sportive, informează AFP.

Ca urmare a acestui raport, preşedintele Swimming Australia, Kieren Perkins, s-a angajat ca federaţia să susţină şi să încurajeze "acest proces de schimbare comportamentală".

Introducerea unor noi norme pentru creşterea numărului de antrenori, interzicerea folosirii termenului "fizic" având o conotaţie peiorativă şi discriminatorie, făcând referire la dimensiunea şi forma corpului înotătorilor şi înotătoarelor sunt câteva dintre măsurile preconizate în acest raport, redactat de un colectiv de 150 de persoane (înotători, antrenori, administratori).

O altă recomandare: interzicerea testelor constând în încreţirea pielii pentru a evalua cantitatea de grăsime la o înotătoare sau înotător.

Acest grup independent a fost creat în luna iunie de Swimming Australia, Federaţia australiană de nataţie, după decizia luată de Maddie Groves, dublă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio, de a renunţa la selecţiile australiene pentru JO de la Tokyo, denunţând prezenţa în acest sport a "perverşilor misogini".

Swimming Australia a anunţat apoi crearea acestui grup, recunoscând "comportamente inacceptabile" în rândul antrenorilor timp de "mai multe decenii".

Totodată, federaţia a anunţat vineri intenţia sa de a "nu mai numi niciodată o echipă de antrenori compusă doar din bărbaţi pentru competiţiile naţionale şi internaţionale" şi "instaurarea unui grup de lucru pentru promovarea egalităţii între sexe", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.