Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia azeră a cerut sancţionarea lui Hacianov, ce şi-a exprimat susţinerea pentru armenii din Nagorno-Karabah

News.ro
Karen Hacianov
"Arţah, rămâi puternic!" sau "Continuă să crezi până la capăt!!! Arţah, rămâi puternic!!!", a scris Hacianov, al cărui tată este armean, pe camerele de filmat de la Australian Open. Primul dintre aceste mesaje a fost scris după victoria împotriva lui Frances Tiafoe în turul 3, iar al doilea, după meciul câştigat contra lui Yoshihito Nishioka în optimi de finală.

"Am origini armeneşti. Dinspre tată, dinspre bunicul meu, dar şi dinspre mamă. Sunt pe jumătate armean", a declarat marţi Hacianov, explicând de ce şi-a exprimat susţinerea pentru enclava Nagorno-Karabah, disputată între Armenia şi Azerbaidjan.

"Am vrut să-mi arăt sprijinul pentru poporul meu, să-l îmbărbătez, atâta tot", a spus Hacianov. În ceea ce-l priveşte, tribuna a politică se va opri aici. "Nu vreau să merg mai departe" cu comentariile şi explicaţiile, a spus el.

Federaţia azeră de tenis nu a apreciat poziţia lui Hacianov şi a protestat pe lângă Federaţia internaţională (ITF) calificând mesajele jucătorului drept "atacuri inacceptabile".

Federaţia azeră solicită "măsuri mai severe pentru a-l pedepsi pe jucător, astfel încât astfel de incidente să fie evitate în viitor".

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, regiunea Nagorno-Karabah, susţinută de Erevan, şi-a proclamat independenţa faţă de Azerbaidjan, numindu-se Republica Arţah, ceea ce a declanşat un război de trei ani.

Războiul s-a încheiat în 1994, cu Armenia învingătoare, iar Nagorno-Karabah a fost timp de un sfert de secol sub control efectiv armean, deşi statutul său nu a fost niciodată recunoscut la nivel internaţional.

După decenii de impas, Azerbaidjanul a recucerit brusc mari părţi din Nagorno-Karabah într-o campanie militară din 2020, forţând Armenia să facă concesii teritoriale majore. Acestea au inclus o prevedere ce limitează accesul armenilor în regiune la un singur coridor de siguranţă monitorizat de forţele de menţinere a păcii ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.