Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Columna răstoarnă scandalul azilelor groazei: Am fost împotriva externalizării serviciilor sociale

Foto Totalimpact.ro
azil pensiune Teleorman

Federaţia Columna, cea mai mai mare organizație sindicală reprezentativă la nivelul Asistenței Sociale, a constatat și nu cu mirare, de ororile identificate la nivelul centrelor de bătrâni private din țară. În acest sens, atragem atenția că încă de acum 2 ani am fost împotriva externalizărilor serviciilor sociale, tocmai, pentru a nu ne regăsi în această tragică situație.

Considerăm că organele abilitate ale Statului ar trebui să ia măsurile necesare, pentru ca sistemul privat de servicii sociale să poată fi controlat periodic, în vederea asigurării unor standarde umane, de calitate, prin care bătrânii să nu mai fie batjocoriți.

Pe această cale, facem apel ca Statul să se aplece mai mult asupra sistemului public de Asistență Socială, în sensul acordării unei salarizări corecte, cât și a aprobării unui normativ de personal, minim obligatoriu, atât pentru sistemul public de Asistență Socială cât și pentru cel privat, prin care angajații să fie motivați în a veni spre această meserie, iar beneficiarii să fie tratați corespunzător.

Atragem atenția, că Federația COLUMNA face eforturi pentru aprobarea unui astfel de normativ, însă acest demers trenează de mai bine de 6 luni, din motive ce nu țin de organizația noastră.

Nu în ultimul rând, se dovedește faptul că serviciile sociale publice sunt mult mai eficiente, iar angajații Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului cât și cei ai Direcțiilor de Asistență Socială din cadrul primăriilor, își fac datoria cu profesionalism și devotament, în ciuda lipsei acute de personal și a unor standarde minime de cost și de calitate, neactualizate și insuficiente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.