Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia egipteană de fotbal a depus plângere împotriva omoloagei sale senegaleze pentru violenţă şi 'rasism'

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Federaţia egipteană de fotbal, a cărei echipă naţională a ratat calificarea la Cupa Mondiala 2022 în faţa Senegalului, a depus o plângere oficială împotriva omoloagei sale senegaleze pentru violenţă şi "rasism", a anunţat Egiptul, transmite AFP.

Campioana Africii, Senegalul, s-a calificat marţi la Mondialul din Qatar după ce a învins Egiptul la loviturile de departajare, cu 3-1, atmosfera din tribune fiind efervescentă, potrivit Agerpres.

"Echipa Egiptului a fost supusă rasismului după ce în tribunele stadionului au apărut bannere ofensatoare îndreptate către jucători, mai ales către Mohamed Salah, căpitanul. Totul documentat prin fotografii şi videoclipuri ataşate plângerii", a declarat Federaţia egipteană într-un comunicat postat pe reţelele de socializare.

Fotografiile publicate de federaţie arată geamurile sparte ale autocarului ce-i transporta pe "faraoni", bannere cu insulte la adresa lui Mohamed Salah şi membri ai publicului făcând gesturi ofensatoare la adresa jucătorilor.

Plângerea oficială a fost depusă la Confederaţia africană de fotbal (CAF) şi Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), a indicat Federaţia egipteană.

Impresionantul public senegalez de pe stadionul Abdoulaye-Wade din Diamniadio, lângă Dakar, a folosit lasere pentru a-i deranja pe "faraoni" în timpul loviturilor de departajare. Rezultatul a fost că trei dintre cei patru jucători egipteni care au executat de la punctul cu var au ratat.

Alături de plângerea oficială, o serie de imagini care arată chipul lui Mohamed Salah ascuns de lasere verzi, au stârnit proteste pe reţelele de socializare pentru comportamentul senegalezilor. Alte videoclipuri postate pe reţelele de socializare arată proiectile şi sticle aruncate de public către căpitanul echipei Egiptului.

CAF şi FIFA nu au dat până acum un răspuns oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.