Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația engleză cere cluburilor să ia măsuri în urma unei postări pro-palestiniene a unui jucător de la Leicester

Leicester

Federaţia engleză de fotbal (FA) se va adresa cluburilor după o postare pro-palestiniană a unui jucător al echipei Leicester City, Hamza Choudhury, informează miercuri BBC.

Federaţia engleză va scrie cluburilor pentru a le sfătui ca jucătorii să evite expresia "de la râu până la mare" în postările pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres.

Hamza Choudhury şi-a cerut scuze după ce a folosit această expresie într-o postare pe platforma X despre războiul Israel-Hamas. Expresia este adesea interpretată ca susţinând naţionalismul palestinian.

"Dacă această expresie este folosită din nou de un participant la fotbal, vom cere sfatul poliţiei cu privire la modul în care ar trebui să o tratăm şi să răspundem", se arată într-un comunicat al FA.

Choudhury a declarat marţi că intenţia sa a fost doar "să arate compasiune faţă de oamenii nevinovaţi care suferă". Fostul internaţional englez de tineret a şters acum postarea.

"Împărtăşesc speranţa oamenilor din întreaga lume că o rezolvare paşnică poate pune capăt suferinţei continue a oamenilor nevinovaţi în acest conflict", a adăugat fotbalistul în vârstă de 26 de ani.

Leicester a discutat cu Choudhury despre această chestiune şi a împărtăşit "preocupările că punctele de vedere exprimate în acest mod - fără suficientă contextualizare pe un subiect profund nuanţat şi sensibil - sunt deschise interpretărilor greşite, ceea ce riscă să ofenseze neintenţionat unele sectoare ale comunităţilor noastre".

FA a indicat miercuri într-un comunicat: "După o analiză atentă, vom scrie tuturor cluburilor pentru a clarifica faptul că această expresie este considerată ofensatoare pentru mulţi şi nu ar trebui să fie folosită de jucători în postările pe reţelele de socializare".

În timpul marşului pro-palestinian de sâmbătă de la Londra, unii oameni din mulţime au scandat fraza, care se referă la pământul dintre râul Iordan şi Marea Mediterană.

În această lună, ministrul de interne britanic, Suella Braverman, i-a îndemnat pe şefii poliţiei să ia în considerare interpretarea frazei drept "expresie a unei dorinţe violente de a vedea Israelul şters de pe faţa pămâtului".

Dar această interpretare este contestată de unii activişti pro-palestinieni care spun că majoritatea oamenilor care scandează fraza cer încetarea ocupării Cisiordaniei şi blocării Fâşiei Gaza de către Israel, şi nu distrugerea Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.