Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Europeană a Asociaţiilor şi Industriei Farmaceutice cere evitarea un război comercial privind vaccinurile împotriva COVID-19

politico.eu
Nathalie Moll Federația Europeană a Asociațiilor și Industriei Farmaceutice

Comisia Europeană, statele membre UE şi companiile farmaceutice ar trebui să coboare tonul în actuala dispută privind vaccinurile anti-COVID-19 şi să se concentreze pe un singur obiectiv - acela de a produce rapid vaccin pentru cât mai mulţi oameni posibil, a declarat directorul general al Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), Nathalie Moll, într-un interviu pentru euractiv.com, potrivit AGERPRES.

''Acum nu este momentul pentru naţionalism sau regionalism privind vaccinul sau pentru un război comercial al vaccinurilor. Acum este momentul să ne concentrăm pe rezultate, să permitem dezvoltarea susţinută, producţia, cercetarea şi să ne concentrăm pe oameni'', a spus Moll.

Citește și: Sondaj CURS: Cum stau partidele în intenția de vot din Capitală

''Nu ar trebui să fie vorba despre politică, ci despre oameni'', a subliniat ea.

În contextul escaladării diferendului cu producătorul suedezo-britanic AstraZeneca, executivul comunitar a lansat vineri o schemă de monitorizare a exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 şi de respingere, în anumite cazuri, a exporturilor de vaccinuri produse în fabricile din Uniunea Europeană.

Această măsură, potrivit EFPIA, ar putea avea implicaţii catastrofale. ''Orice mecanism care depăşeşte transmiterea informaţiei factuale, atingerea aşteptărilor privind transparenţa legată de unde se află produsele, ar fi considerată o restricţie potenţială în calea exporturilor şi ar submina cu adevărat furnizarea vaccinurilor către restul lumii. Aşadar, şi noi avem o responsabilitate'', a avertizat Moll.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.