Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Filantropia dorește să se dezvolte pe îngrijirea paliativă și serviciile sociale integrate pentru vârstnici

Adunarea Generală a Federației Filantropia s-a reunit luni în a doua ședință de lucru din acest an la Centrul cultural-misionar „Familia” din Pantelimon, județul Ilfov, potrivit basilica.ro.

Participanții au evaluat oportunități de finanțare a unor servicii sociale din fonduri europene.

„Una dintre direcțiile strategice adoptate în Adunarea Generală din această zi a fost aceea de a dezvolta o rețea de centre de paliație în cadrul Federației Filantopia. O altă oportunitate de finanțare pe care vrem să o dezvoltăm la nivelul Comisiei Europene este aceea de a înființa o altă rețea de centre de servicii sociale integrate pentru vârstnici”, a declarat la Trinitas TV Pr. Ciprian Ioniță, consilier patriarhal, președintele Federației Filantropia.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

La întrunirea de luni, consiliul director a analizat activitatea membrilor federației din perioada pandemiei și a aprobat direcția de cercetare a unui studiu care va viza istoria recentă a filantropiei în Biserica Ortodoxă Română.

Acest studiu de cercetare va fi aplicat în următorii ani pentru a reuși conectivitatea organizațiilor componente și pentru a împărtăși resursele umane, financiare și materiale ale tuturor organizațiilor ce compun Federația Filantropia, a explicat Pr. Ilarion Mâță, consilier eparhial la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

De asemenea, este vizată generarea unei aplicații de smartphone care să poată conduce mai ușor un viitor beneficiar sau aparținătorul unei persoane vulnerabile spre cel mai apropiat serviciu social de care are nevoie.

Ședința de lucru continuă marți cu întâlnirea consilierilor eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.