Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de atletism salută amânarea JO 2020

WRGB
coronavirus

Federaţia internaţională de atletism (World Athletics) a "salutat" marţi amânarea cu circa un an a Jocurilor Olimpice programate în această vară la Tokyo, în contextul pandemiei de coronavirus, instanţa afirmând că "este ceea ce sportivii doresc", relatează AFP potrivit Agerpres.

"World Athletics (ex-IAAF) salută decizia Comitetului Internaţional Olimpic şi a guvernului japonez de a amâna Jocurile Tokyo 2020 în 2021. Este ceea ce sportivii doresc (...)", a indicat organizaţia într-un comunicat.

"Atletismul va face tot ce-i stă în putere pentru a menţine sezonul său estival de reuniuni în 2020, începând şi terminând mai târziu ca de obicei. Astfel, atleţii, când vor fi pregătiţi şi securitatea sanitară va fi respectată, vor avea acces la competiţii pe fiecare continent", a adăugat World Athletics.

Ea anunţase deja că primele trei reuniuni din cadrul prestigioasei Ligi de Diamant, prevăzute în Qatar şi în China în aprilie şi mai, vor fi amânate, fără să precizeze date.

"Vom accelera de asemenea activitatea noastră în legătură cu procesul de calificare pentru Jocuri, în cooperare cu CIO, şi vom anunţa cât mai curând orice schimbare", a precizat federaţia.

Ea a indicat deja luni că este pregătită să amâne cu un an Mondialele prevăzute la Eugene (SUA) între 6 şi 15 august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.