Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de canotaj colaborează cu CIO pentru ajustarea sistemului de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

jocuri olimpice

Federaţia internaţională de canotaj (FISA) colaborează cu Comitetul Internaţional Olimpic pentru ajustarea sistemului de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, în condiţiile în care şi acest sport a fost bulversat de pandemia de coronavirus, a declarat FISA într-o scrisoare deschisă.

FISA, care monitorizează în permanenţă situaţia, a amintit că a decis în această lună anularea competiţiilor programate în aprilie şi mai, inclusiv a celor ce serveau drept criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

"Când au rămas de completat aproximativ 30% din cota de 526 de locuri rezervată sportivilor noştri, colaborăm intens cu Comitetul Internaţional Olimpic, CIO, pentru a pune la punct cea mai bună alternativă în vederea ajustării sistemului de calificare la Jocurile Olimpice. Colaborăm de asemenea cu Comitetul Internaţional Paralimpic, în legătură cu calificările pentru Jocurile Paralimpice", a indicat FISA.

CIO ia acum în considerare mai multe scenarii, fiind discutată şi posibilitatea amânării Jocurilor de la Tokyo, ce ar urma să înceapă pe 24 iulie, a menţionat instanţa mondială a canotajului.

FISA recunoaşte că "actuala incertitudine în jurul ultimelor locuri rămase este stresantă pentru mulţi sportivi şi multe echipe" şi îşi propune să găsească o soluţie "cât mai rapid".

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

"Ştim că, din păcate, deciziile nu-i vor mulţumi pe deplin pe toţi", a afirmat federaţia.

"Ne gândim foarte mult la sportivii care au investit timpul, energia, viaţa lor... pentru o calificare la Jocurile Olimpice sau Paralimpice. Ştim că mulţi sportivi au condiţii de pregătire dificile şi nu dintre cele mai bune", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.