Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de handbal a refuzat ajutorul financiar oferit de Comitetul Internațional Olimpic

Handbal mania
handbal infrangere

Federaţia internaţională de handbal (IHF) a refuzat un ajutor financiar din partea Comitetului Internaţional Olimpic şi a cerut forului olimpic să ajute în special federaţiile internaţionale care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, relatează site-ul Inside the Games.

Pandemia a blocat sportul în toată lumea, iar Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor, ca şi EURO 2020 la fotbal, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Amânarea JO 2020 a afectat mai multe federaţii internaţionale care contau pe plăţile consistente de la CIO de după desfăşurarea Olimpiadei. CIO a decis să ofere compensaţii financiare federaţiilor sportive internaţionale, într-un moment delicat pentru sportul mondial.

IHF a refuzat însă ajutorul, susţinând că are capacitatea financiară de a rezista crizei declanşate de Covid-19.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

În 2018, IHF a raportat un profit de 6,8 milioane franci elveţieni, în timp ce valoarea activelor sale a atins 131 milioane franci elveţieni.

''Am răspuns ofertei CIO prin invitaţia de a dedica asistenţa financiară menţionată către federaţiile internaţionale care sunt cele mai afectate de pandemia Covid-19 şi de amânarea JO 2020 de la Tokyo'', se arată în comunicatul Federaţiei internaţionale de handbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.