Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă analizează posibilitatea introducerii unor sancţiuni mai dure cu privire la incidentele de natură rasistă

brasovmetropolitan.ro
hochei pe gheaţă

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF) analizează posibilitatea introducerii unor sancţiuni mai dure cu privire la incidentele de natură rasistă, aşa cum s-a întâmplat în campionatul Ucrainei, şi intenţionează să ceară federaţiilor naţionale să-şi adapteze regulamentele interne la noile reguli, scrie Reuters, citat de agerpres.

Preşedintele IIHF, Luc Tardif, a cerut Comitetului de etică al Federaţiei să investigheze incidentul din Ucraina şi să evalueze suspendarea de 13 etape care i-a fost dată lui Andrei Deniskin, de la clubul ucrainean Kremenciuk.

''Treisprezece jocuri, adică o treime din sezon. Este mult dar nu credem că este şi suficient. În cazul în care Comitetul de etică stabileşte că sancţiunile împotriva lui Deniskin sunt inadecvate, ar putea aduce cazul la Consiliul disciplinar al IIHF pentru acţiuni ulterioare. Acolo putem adăuga noi sancţiuni, dar numai la competiţiile aflate sub jurisdicţia noastră", a spus Tardif.

La finele lunii trecute, la partida dintre HC Kremenciuk şi HC Donbas din campionatul Ucrainei, atacantul Andrei Deniskin a fost filmat în timp ce stând pe banca de rezerve decojea şi mânca o banană în timp ce-l indica cu degetul pe Smereck, de la HC Donbas, jucător de culoare.

''Când am venit la echipa din Donbas, mi-am închipuit că voi fi pe cont propriu şi că va fi greu. Mă gândeam că mă voi confrunta la incidente rasiale, dar nu mă aşteptam la un astfel de gest. S-a mers prea departe şi cred că în anul 2021 astfel de situaţii nu ar trebui să se mai întâmple. Din păcate, vedem asemenea gesturi peste tot în lume, sportul a rămas în urmă în privinţa reformei la acest capitol'', spunea ulterior Smereck (24 ani), născut la Detroit.

Andrei Deniskin a fost suspendat atunci pentru 13 meciuri din cauza gestului rasist, Liga ucraineană de hochei (UHL) aplicându-i sancţiunea maximă. Cu toate acestea, dacă jucătorul achită o amendă de 1.900 dolari, suspendarea va fi valabilă doar pentru trei meciuri, ceea ce a atras criticile responsabililor din hocheiul internaţional care au catalogat pedeapsa prea blândă. ''Orice discriminare pe motive de rasă, naţionalitate, culoare, religie sau altele, inclusiv în timpul unui meci oficial de hocheiului pe gheaţă, făcută de jucători şi oficialii echipelor este inacceptabilă'', preciza UHL.

Deniskin, care a fost eliminat din meci, şi-a cerut scuze pentru gesturile sale, pe Instagram.

Duminică, Smereck a anunţat că părăseşte echipa HC Donbas.

Francezul de origine canadiană Luc Tardif a devenit, luna trecută, al 14-lea preşedinte al Federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă (IIHF), cu prilejul alegerilor desfăşurate în Rusia, la Sankt-Petersburg.

Luc Tardif, preşedinte al Federaţiei franceze de hochei pe gheaţă, i-a succedat elveţianului Rene Fasel, şi a câştigat votul contra celorlalţi patru candidaţi după patru tururi de scrutin. El a devenit al doilea francez în fruntea IIHF după Louis Magnus, primul preşedinte al forului internaţional.

Născut în 1953 la Trois-Rivieres, în Canada, Tardif a venit în Europa în 1975, ca jucător la Bruxelles, înainte de a se muta în Franţa în 1978 pentru a juca la Chamonix şi apoi Rouen.

În 2006, Tardif a fost ales primul preşedinte al nou înfiinţatei Federaţiei franceze de hochei pe gheaţă, care până atunci fusese un departament în Federaţia sporturilor pe gheaţă din Franţa. El a fost reales în această funcţie în 2010, 2014 şi 2018. A fost ales în Consiliul IIHF din 2012 şi reales în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.