Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) devine World Aquatics

digisport.ro
natatie bazin olimpic
Federation Internationale de Natation (în franceză) a fost numele oficial al acestei organizaţii începând din anul 1908.

Preşedintele FIFA, Husain Al-Mussalam, a justificat această decizie, spunând că toate disciplinele acoperite de federaţie trebuie fie unite "sub o singură marcă".

"Avem nevoie de un nume care să reflecte întreaga familie FINA, un nume care poate fi folosit cu mândrie de către înotătorii noştri artistici, săritorii de la trambulină, înotătorii în ape deschise şi jucătorii noştri de polo pe apă", a explicat Al-Mussalam.

Delegaţii FINA au votat, de asemenea, pentru adoptarea unei noi constituţii, care include în special crearea unei Unităţi independente de integritate acvatică, care urmează să îşi înceapă activitatea la 1 ianuarie 2023, printre alte reforme.

Calitatea de membru al Biroului executiv al federaţiei va fi supusă de acum unui plafon de vârstă de 75 de ani, la aproximativ şapte ani după ce fostul preşedinte Julio Maglione a anulat limitele anterioare, ceea ce i-a permis să candideze pentru al treilea său mandat, în 2017.

Limitele mandatului prezidenţial vor corespunde de acum şi cu Carta Olimpică a CIO, care prevede o perioadă de opt ani, care poate fi reînnoită o singură dată, pentru patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.