Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Italiană de Fotbal anunţă că internaţionalul italian Sandro Tonali a fost suspendat zece luni

Figc.it
FIGC

Internaţionalul italian Sandro Tonali, legitimat la Newcastle, a fost suspendat zece luni pentru că a pariat pe platforme ilegale pe meciuri de fotbal, inclusiv pe cele ale AC Milan, clubul său din 2020 până în 2023, a anunţat joi Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC).

Tonali, care vara trecută a devenit cel mai scump jucător italian din istorie când a fost transferat la Newcastle pentru 64 de milioane de euro, este al doilea jucător sancţionat în legătură cu cazul pariurilor sportive, după mijlocaşul Nicolo Fagioli, de la Juventus, care a fost suspendat şapte luni.

"Sancţiunea impusă lui Tonali este de 18 luni: zece luni de suspendare şi opt luni de probaţiune", a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali, care a fost selecţionat de 15 ori de naţionala Italiei, nu va mai juca până în sezonul 2024-25 şi va rata Euro-2024 dacă Italia se va califica.

Sancţiunea include obligaţia de a urma un tratament pentru a pune capăt dependenţei sale de jocurile de noroc şi de a participa la "cel puţin 16 întâlniri" în care va trebui să avertizeze tinerii jucători asupra pericolelor pariurilor sportive, a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali risca o suspendare de trei ani pentru încălcarea articolului 24 din codul de justiţie sportivă al FIGC, care interzice jucătorilor profesionişti să parieze pe fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.