Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația olandeză de fotbal își acuză fanii că au scandat mesaje homofobe la meciul cu Germania: 'Ne dorim ca toată lumea să se simtă binevenită în fotbal'

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Federația olandeză de fotbal (KNVB) a criticat suporterii naționalei Țărilor de Jos pentru că au făcut scandări homofobe în timpul meciului amical cu Germania, disputat marți.

O parte a fanilor „Portocalei mecanice” ar fi fost auzită cântând „toți germanii sunt homosexuali" în timpul meciului, încheiat la egalitate, scor 1-1, disputat pe Johan Cruijff Arena, din Amsterdam, conform Mediafax.

KNVB și-a exprimat dezamăgirea față de astfel de remarci făcute de fani și le-a cerut acestora să se comporte civilizat:

„În timpul meciului Olanda - Germania, un cântec homofob a putut fi auzit de câteva ori", se arată într-un comunicat al KNVB, citat de Goal.

„Ne dorim ca toată lumea să se simtă binevenită în fotbal. Oranje și KNVB se exprimă prin campania OneLove împotriva oricărei forme de discriminare și, în diferite momente ale anului, acordăm, de asemenea, o atenție specifică acceptării LGBT.

Scandările de ieri au fost scurte și nu frecvente, dar totuși pentru unii deranjante.

Excluderea nu face parte din ceea ce ar trebui să fie un meci de fotbal pentru toată lumea. Suntem în 2022, trebuie să fim mai buni și chiar mai mult decât atât".

Olanda și Germania și-au continuat pregătirile pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar în această confruntare amicală.

Thomas Muller i-a adus pe vizitatori în avantaj în prima repriză, iar echipa condusă de Louis van Gaal a egalat în repriza a doua prin Steven Bergwijn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.