Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Română de Baschet a preluat de la vechea administraţie 36 de procese în justiţie

Britannica.com
baschet

Noua conducere a Federaţiei Române de Baschet a preluat de la vechea administraţie 36 de procese în justiţie, unul dintre ele intentat de jucătoarea Gabriela Mărginean, componentă a echipei de 3x3, care a reprezentat România pentru prima oară la Jocurile Olimpice, a declarat pentru AGERPRES, preşedinta FRB, Carmen Tocală.

"Cred că fetele puteau mai mult la Jocurile Olimpice, dacă organizatoric reuşeam să asigurăm un minim necesar. Un minim de confort necesar pentru jucătoare. Au fost câteva discuţii de altfel şi federaţia este în proces acum, jucătoarele cu conducerea tehnică. Conducerea tehnică însemnând departamentul tehnic al federaţiei, şi sunt procese pe rol în sensul acesta. Atât Gabriela Mărginean, cât şi Tatiana Gallova sunt în proces cu una dintre angajate şi evident că şi federaţia este parte. Dar sper eu ca federaţia să iasă din aceste procese", a declarat Tocală pentru AGERPRES.

Conform portalului instanţelor de judecată din România, dosarul deschis de Gabriela Mărginean a fost mutat la Tribunalul Bucureşti după ce Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti şi-a declinat competenţa.

Tocală, care a preluat conducerea FRB la începutul lunii august, îşi propune ca obiectiv pentru 2022 să reducă numărul de acţiuni în instanţă în care este implicată federaţia.

"Faptul că am găsit o federaţie cu 36 de procese nu este un lucru de faimă. Să cheltuim banii pe avocaţi iarăşi nu este ceea ce ar trebui să avem ca priorităţi. Să reducem procesele ar putea fi un obiectiv pentru 2022, dacă nu cumva ne-am transformat în procesomani. Vom introduce în statut, nu este nimeni obligat să se afilieze, să joace. Dacă le plac regulile, bine, dacă nu, la revedere, se pot duce în altă parte. Asta înseamnă să ai educaţie, să respecţi regulile, şi democraţie tot asta înseamnă, să reuşim de comun acord să facem reguli pe care să putem să le respectăm. Sau dacă nu, nu facem reguli deloc şi suntem în haos", a adăugat preşedinta FRB.

România a fost reprezentată pentru prima dată la Jocurile Olimpice de echipa de baschet feminin 3x3, care a ocupat locul 7 la ediţia din acest an, de la Tokyo.

Lotul României a fost format din 4 jucătoare, Ancuţa Violeta Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Monica Cuic, şi două rezerve: Anca Şipoş, Gabriela Irimia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.