Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Română de Gimnastică, REPLICĂ DURĂ la protestul campionului Marian Drăgulescu

www.agerpres.ro
Marian Drăgulescu

FR Gimnastică despre Drăgulescu: Federaţia nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a înscrie un sportiv cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS

Federaţia Română de Gimnastică a precizat, joi, într-un comunicat, că nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a-l înscrie pe sportivul Maria Drăgulescu cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS, la Campioantele Europene de la Glasgow, scrie News.ro.

"În data de 11 iunie 2018, sportivul Marian Drăgulescu a suferit o intervenţie cardiologică la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism naţional care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul naţional la activitatea de performanţă.

Citește și: Gabriela Firea, anunț FERM despre candidatura la alegerile prezidențiale: 'Vreau să fie clar pentru toată lumea'

În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie 2018, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului (“fără efort fizic intens şi sub supraveghere medicală timp de două săptămâni”), precum şi recontrol cardiologic la o lună de la intervenţia avută la spitalul Monza, cu recomandarea de a aduce/trimite rezultatele recontrolului cardiologic la INMS.

În data de 13 iulie 2018, sportivul s-a prezentat la recontrol de o lună la medicul curant, trimiţând rezultatul la INMS în data de 16 iulie 2018.

, a precizat INMS în adresa transmisă Federaţiei Române de Gimnastică, în urma întrunirii Comisiei de Expertiză Medico-Sportivă,din data de 17 iulie 2018.

Faptul că sportivul Marian Drăgulescu doreşte să participe la Campionatele Europene sub semnătură proprie nu exonerează FRG de răspundere.

Federaţia Română de Gimnastică şi-ar fi dorit prezenţa în echipă a lui Marian Drăgulescu pentru Campionatele Europene, însă nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a înscrie un sportiv cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. De altfel, FRG şi COSR au achitat toate costurile de investigaţii şi intervenţie cardiacă, fapt ce reflectă interesul instituţiilor sportive pentru recuperarea lui.

Indiferent câte eforturi a făcut Federaţia Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deşi membru al Comitetului Executiv FRG şi în cunoştinţă de cauză cu deciziile acestuia şi cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulesu a făcut permanent declaraţii şi acţiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamaţii, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG. Cu toate acestea, Federaţia Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu şi este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situaţie", se arată în comunicatul FR Gimnastică.

Gimnastul Marian Drăgulescu a precizat, joi, într-o postare pe contul său de Facebook, că poate concura la Campionatele Europene fără niciun risc şi că FR Gimnastică nu-i oferă dreptul de a concura pe propria răspundere.

"Vreau şansă legală de a participa pe propria răspudnere la Campionatul European Glasgow 2018. FRF nu mi-o acordă. Salutare dragilor, mă confrunt cu o situaţie fără precedent, în urmă cu o lună şi jumătate am făcut o intervenţie chirurgicală, în tot acest timp am respectat toate protocoalele şi am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportivă. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, că pot concura la Campionatele Europene fără nici un risc", a scris el.

În vârstă de 37 de ani, Marian Drăgulescu este multiplu campion mondial şi european, medaliat cu argint şi dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice.

Antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică, Marius Urzică, a declarat, joi, pentru News.ro, că Marian Drăgulescu nu are acordul Institutului Naţional de Medicină Sportivă (UNMS) pentur a concura la Campionatele Europene de la Glasgow. Tehnicianul a precizat că nu există posibilitatea ca sportivul să concureze pe propria răspundere.

"Au apărut tot felul de informaţii care nu sunt corecte. În primul rând, Marian Drăgulescu nu a fost exclus din lot sau dat afară. În al doiela rând, el are o problemă de sănătate, a suferit o intervenţie la inimă, iar Centrul de medicină sportivă, conform normelor europene, i-a transmis clar că trei luni de zile este sub monitorizare şi nu are voie să facă efort intens. În această situaţie, Marian Drăgulescu nu a primit viza medicală şi nu i s-a dat acceptul pentru a concura la Campionatele Europene. Neavând acel aviz, nu are cum concura. În septembrie, la Campionatele Mondiale, acele trei luni se vor fi sfârşit şi sperăm ca lucrurile să fie ok şi atunci va intra fără niciun fel de probleme în echipă şi va putea participa la CM. Există o hârtie oficială de la INMS trimisă către federaţie şi care i s-a înmânat şi lui, în care se precizează clar că în următoarele trei luni este monitorizat şi nu are aviz medical pentru a putea participa la o competiţie, nici măcar la naţionale. Am vorbit cu el, din păcate nu poate concura, omul moare o singură dată. Am vorbit şi cu medicii de la institut şi mi-au spus că nu ne putem juca cu aşa ceva. Avem cazurile Hâldan, Ekeng şi acesta este motivul pentru care mi-au spus că nu se poate trece peste asemenea norme. El este supărat pentru că şi-ar fi dorit să-şi apere titlul la europene, dar nu merită să rişte. În plus, era o competiţie doar de verificare pentru el, pentru că mondialele sunt cele mai importante, unde sunt calificările pentru JO. Acolo trebuie să fie apt", a declarat Urzică pentru News.ro.

Întrebat dacă Drăgulescu ar putea concura pe propria răspundere, Urzică a răspuns: "Nu. A existat în trecut acest lucru, dar tocmai în ideea de a preveni aceste accidente s-a recurs la aceste norme. Şi eu am concurat cândva pe semnătură, dar atunci erau alte reguli. În situaţia de faţă este clar: dacă nu ai acel certificat medical, nu se poate, oricât de mult ne-am dori noi."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.