Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova. Maia Sandu: Nu ne mai umilim în fața Kremlinului

romaniatv.net
maia sandu

Rusia arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova, însă guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește în fața Kremlinului, așa cum s-a întâmplat în trecut. Declarația aparține președintelui R.Moldova, Maia Sandu.

Potrivit șefului statului autoritățile moldovenești apără interesele cetățenilor și spune lucrurilor pe nume.

Federația Rusă arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova, dar guvernarea de la Chișinău, nu se mai umilește în fața Kremlinului, așa cum s-a întâmplat în trecut. Guvernarea apără interesele cetățenilor și spune lucrurilor pe nume. Atunci când vedem încercări de a destabiliza situația din R. Moldova, am spus sus și tare și nu am ascuns detaliile așa cum au făcut alte guvernări în trecut. (...) Din păcate vedem care este atitudinea Moscovei față de R. Moldova și față de Ucraina”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Președintele a menționat că, în prezent, R.Moldova este mult mai rezilientă deoarece au fost diversificate sursele energetice și nu mai este dependentă energetic față de Rusia.

Astăzi suntem mult mai rezilienți. În primul rând pentru că nu nu mai suntem dependenți energetic față de Federația Rusă așa cum eram acum câteva luni. În această iarna am demonstrat că ne putem descurca fără gazele rusești, pentru că am început să lucrăm la proiecte care să ne asigure această diversitate și pe partea de asigurare cu energie electrică, dar și cu gaze naturale. Și pentru că avem tot mai mulți prieteni și pentru că există tot mai multă atenție pentru R. Moldova. Am văzut acest lucru inclusiv la summitul CPE”, a adăugat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.