Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă: Dronele de recunoaștere oferite Ucrainei de Australia sunt folosite pentru atacuri pe teritoriul Rusiei

captura youtube
drone ucraina

Dronele furnizate Kievului de către Australia sunt folosite de Forțele Armate Ucrainene pentru a lovi obiective de pe teritoriul Rusiei, afirmă marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comentariu publicat pe site-ul instituției, relatează Rador.

„La un moment dat, cu ipocrizia caracteristică clasei politice australiene, ministrul australian al apărării, Richard Marles, a declarat că aceste drone vor fi folosite de către destinatar pentru a efectua recunoașteri aeriene. În comunicatul de presă al companiei producătoare se preciza că dronele aveau ca scop livrarea de provizii și misiuni de observare. Însă dronele australiene sunt de fapt folosite pentru a lovi obiective de pe teritoriul Rusiei" - a declarat Maria Zaharova.

Diplomatul rus a subliniat, de asemenea, că Guvernul australian, "loial atitudinilor rusofobe ale Occidentului colectiv, contribuie cu entuziasm la campania anti-rusă regizată de la Washington".

"Cu toate acestea, realizând că nu toți australienii sunt de acord cu o astfel de politică, care contravine intereselor naționale ale țării lor, politicienii și oficialii, se străduiesc să ascundă de opinia publică și alegătorii obișnuiți circumstanțele de neinvidiat, care indică faptul că Australia este din ce în ce mai atrasă de conflictul din Ucraina" - a adăugat reprezentantul MAE rus.

"Credem că oficialii de la Canberra, care retrag fonduri de la bugetul național pentru finanțarea regimului naționalist de la Kiev, ar trebui să se gândească la faptul că omologii săi ucraineni sunt gata să folosească orice mijloace pentru aţâţarea în continuare a războiului și pentru aplicarea de lovituri asupra populaţiei paşnice" - a concluzionat diplomatul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.