Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă este pregătită să colaboreze cu noul Guvern și Parlament din Republica Moldova

duma

Federația Rusă tratează cu respect rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societate, scrie deschide.md

„Sperăm că va avea loc implementarea consecventă a înțelegerilor și acordurilor ruso-moldovenești în vigoare, precum și pentru participarea activă continuă a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI. Suntem gata să cooperăm cu toate forțele politice moldovenești care pledează consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre", a spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a mai reamintit că Rusia „și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne moldovenești care au avut loc din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor sale membre UE”.

Amintim că după victoria PAS în alegeri, mai mulți oficiali ruși au comentat rezultatele. Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosaceov, consideră că politica externă a Republicii Moldova după alegerile parlamentare anticipate va fi cel mai probabil de natură pro-occindentală, însă dacă Republica Moldova se va distanța de Rusia, atunci Moscova „va consolida factorul transnistrean”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.