Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă introduce în programa școlară ore de 'formare militară inițială': liceeni se vor familiariza cu drone și puști Kalașnikov

timeshighereducation.com
Moscova

Elevii ruşi de liceu cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani urmează să fie formaţi de la începutul noului an şcolar - în septembrie - în folosirea dronelor de luptă, pentru a fi pregătiţi de ”o eventuală confruntare cu inamicul”, se arată în programa publicată de către Ministerul rus al Educaţiei, în a 18-lea lună a Războiului rus în Ucraina, relatează AFP, conform news.ro.

Potrivit acestei programe, adolescenţii ruşi vor putea să se familiarizeze cu ”mijloacele de utilizare militară a dronelor” şi felul în care ”să desfăşoare misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.

Ei vor avea totodată posibilitatea ”să desfăşoare acţiuni concrete de pilotarea dronelor” şi să înveţe moduri de contracarare a ”dronelor adversarului”.

Clasele vizate în aceste cursuri corespund grupei de vârstă 15-17 ani, în cadrul ”formării militare iniţiale”. Această formare - care exista în epoca sovietică - dar a căzut în desuetudine a fost relansată la începutul noului an şcolar 2023-2024.

Ea prevede o familiarizare cu armament de război ca puşca de asalt Kalaşnikov şi prevede cel puţin 140 de ore de cursuri.

PREGĂTIRE ÎN VEDEREA UNEI ”EVENTUALE” CONFRUNTĂRI

”Introducerea unei astfel de materii în şcoli va permite pregătirea sistematică a cetăţenilor în vederea unei eventuale confruntări cu inamicul”, justifica în noiembrie 2022 parlamentarul Serghei Mironov, autorul iniţiativei.

Dronele sunt folosit masiv în Războiul din Ucraina, de către ambele tabere, iar teritoriul rus este vizat aproape în întregime în atacuri de acest tip.

De la începutul războiului, în şcolile ruseşti au fost introduse mai multe inovaţii menite să inoculeze patriotism şi să răspândească un discurs anticoccidental.

Săptămâna şcoală începe cu imnul naţional, o ceremonie de ridicarea steagului şi ”discuţii despre ceea ce este important”, introduse cu scopul de a evoca ostilităţile din Ucraina şi a justica invazia rusă a vecinului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.