Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România apreciază măsurile luate de ministrul de Interne pentru angajații MAI

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, reprezentata de Col. (r) Ionel Babus - președinte, apreciază, într-un comunicat de presă, implicarea ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, și măsurile luate în sprijinul angajaților MAI.

„Biroul de presă al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza” este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Începând cu luna ianuarie 2020, intră în vigoare o serie de măsuri fiscal-bugetare care privesc polițiștii, militarii și personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aprobate de Guvernul Romaniei conform OUG 1/2020, publicată în Monitorul Oficial din 9 ianuarie 2020.

Astfel, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4).

Citește și: Liberalii i-au primit, în UNANIMITATE, pe demisionarii din Pro România - SURSE

O altă măsură luată în sprijinul angajaților MAI, în urma demersurilor ministrului afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, este actualizarea, începând cu această lună, a alocției valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”, se arată în comunicatul de presă.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a punctat că pentru perioada 2020-2021 personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată pentru timpul lucrat în aceste zile.

„Începând din această lună, cuantumul sporurilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajații MAI se menține la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza” apreciază implicarea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela și contribuția acestuia la implementarea măsurilor enunțate.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2020

De asemenea, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza” remarcă o dată în plus disponibilitatea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela cu privire la dialogul social și la identificarea de soluții fată de nevoile și problemele angajaților MAI, așa cum au fost ele prezentate.

Pe cale de consecință, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza” reafirmă suportul pe care îl oferă ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela, în vederea realizarii unui management de cel mai înalt nivel, pentru MAI”, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.