Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația 'Solidaritatea Sanitară' solicită Ministrului Sănătății să comunicate public planul de măsuri de sănătate și securitate în muncă

Europa FM
doctor medic spital

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Ministrului Sănătății să comunicate public planul de măsuri de sănătate și securitate în muncă, în contextul în care 1.936 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19, transmite sindicatul, miercuri, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

„Având în vedere recunoașterea oficială (implicită), a numărului foarte mare de salariați din sănătate infectați SARS-CoV-2, respectiv 1936 în data de 3 mai 2020, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Ministrului Sănătății să comunicate public planul de măsuri de sănătate și securitate în muncă care a generat această situație dezastruoasă și să demareze modificarea lui. Precizăm că, în conformitate cu rezultatele procesului de monitorizare a infectării și îmbolnăvirii salariaților din sănătate (derulat în mod public de CCDSS), până la ora actuală au fost infectați SARS-CoV-2 un număr de 2252 salariați din sănătate (16,3% din totalul cetățenilor infectați fiind salariați din sănătate), 13 dintre ei decedând”, arată sursa citată.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Deoarece problema vizează sănătatea și securitatea în muncă a salariaților din sănătate, Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că este necesară o strategie comună de acțiune privind protecția sănătății și securității lucrătorilor din sănătate.

Sindicaliștii spun că Ministerul Sănătății are obligația legală și contractuală să realizeze această strategie împreună cu federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector.

„Considerăm că strategia de protecție a sănătății și securității salariaților din sănătate este relevantă și din perspectiva necesarei deschideri a spitalelor din România către pacienții cu alte afecțiuni decât cele specifice COVID 19, care trebuie să se producă începând cu 15 mai 2020”, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.