Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia spaniolă de fotbal contestă acordul încheiat de La Liga și CVC Capital Partners și îl califică 'total ilegal'

https://www.goal.com/
Javier Tebas

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) şi-a manifestat opoziţia faţă de acordul încheiat de Liga profesionistă spaniolă de fotbal (La Liga) şi fondul de investiţii CVC Capital Partners, pe care îl califică ''total ilegal'' şi îl acuză pe preşedintele La Liga, Javier Tebas, că obiectivul său este de a deveni conducătorul societăţii La Liga Impulse, pentru a primi noi remuneraţii şi a evita rarele controale care se impun acum, transmite EFE.

Acordul dintre La Liga şi CVC va permite o investiţie de 2,7 miliarde euro în competiţie şi cluburi, ceea ce va permite ''păstrarea intactă a competiţiilor sportive ale ligii, organizarea şi gestionarea comercializării drepturilor audiovizuale cu scopul de a continua transformarea către o companie globală de divertisment digital, consolidarea concurenţei şi transformarea experienţei fanilor'', conform comunicatului La Liga din 4 august. În schimbul acestei investiţii, CVC va devenit acţionar minoritar cu 10% din capitalul societăţii La Liga Impulse, cea care va desfăşura operaţiunea, potrivit agerpres.ro.

RFEF, după ce a analizat documentele furnizate de La Liga, a precizat că pe lângă faptul că se opune acordului din motive legale, ''care vor genera numeroase litigii'', există motive economice pentru a refuza recunoaşterea acestuia din moment ce suma care urmează să fie injectată de Fondul CVC este una nesemnificativă de bani.

''Nu numai din motive juridice, care vor genera, fără îndoială, numeroase litigii derivate din acord şi pot pune în discuţie propria viabilitate, dar şi din motive economice, având în vedere că drepturile cluburilor sportive şi ale societăţilor pe acţiuni sunt impozitate puternic pentru următorii cincizeci de ani, în schimbul unei sume mici de bani. Dar cel mai important lucru este că acordul creşte inegalitatea şi face imposibilă o modalitate fundamentală şi definitivă pentru o evoluţie rezonabilă a formatului competiţiei", a precizat organul de conducere al fotbalului spaniol.

Joi, va avea loc Adunarea generală a La Liga, în care toate cluburile se vor putea exprima despre acest acord între La Liga şi Fondul CVC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.