Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația suedeză reacționează la atentatul de la Bruxelles: 'Nu vom uita niciodată victimele'

Euro 2024

"Nu vom uita niciodată victimele acestui atac necruţător", a reacţionat marţi, pe reţelele de socializare, Federaţia suedeză de fotbal (SVF), a doua zi după atentatul de la Bruxelles care s-a soldat cu moartea a doi cetăţeni suedezi, informează site-ul radioteleviziunii belgiene de limbă franceză RTBF.

"Ieri (luni - n. r.), noi am pierdut în mod tragic doi suporteri galben-albaştri. Ei au fost la Bruxelles pentru a susţine echipa noastră naţională a Suediei cu tricouri galbene şi albastre. Gândurile noastre se îndreaptă către apropiaţii victimelor", a scris SVF, potrivit Agerpres.

Meciul Belgia - Suedia, din preliminariile EURO 2024, de pe stadionul Roi Baudouin, a fost oprit la pauză în urma atentatului. Suporterii belgieni au putut părăsi stadionul în jurul orei locale 23:30, dar fanii suedezi au trebuit să aştepte până târziu în noapte. Ultimii suporteri au părăsit arena sub escorta poliţiei în jurul orei 4:00.

"Ne gândim şi la suporterii noştri de la Bruxelles. Ştim că aţi fost speriaţi şi îngrijoraţi, la fel ca noi. Cu toate acestea, aţi rămas calmi şi aţi urmat instrucţiunile crainicului", a adăugat SVF.

UEFA a anunţat că un moment de reculegere va fi păstrat marţi înaintea tuturor meciurilor din preliminariile EURO 2024 pentru a aduce un omagiu memoriei victimelor atentatului de luni de la Bruxelles.

Doi suporterii suedezi au fost ucişi, luni seara, la Bruxelles, într-un atac cu armă de foc în centrul oraşului, iar un al treilea a fost rănit, cu câteva ore înaintea meciului dintre echipele Belgiei şi Suediei, din preliminariile EURO 2024. Bărbatul bănuit că a comis acest atentat, un tunisian radicalizat care locuia ilegal în Belgia, a fost rănit mortal în cursul unei operaţiuni a poliţiei, marţi dimineaţa.

Meciul Belgia - Suedia a fost oprit la pauză, când echipele erau la egalitate, 1-1, şi nu a mai fost reluat.

Belgia şi Austria sunt deja calificate la EURO 2024 din această grupă. UEFA va lua o decizie în privinţa meciului în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.