Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Tinerilor din Constanța, victorie în instanță împotriva prefectului

judecator justitie

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) anunță că a câștigat un proces împotriva prefectului județului. Astfel, potrivit FTC, instanța s-a pronunțat pentru desemnarea unei persoane care să evalueze, supravegheze și să controleze activitatea fundației județene pentru tineret, potrivit Mediafax.

„Federația Tinerilor din Constanța anunță câștigarea procesului împotriva prefectului Constanței, victorie ce reprezintă un prim pas pentru ca tinerii din Constanța să beneficieze de ceea ce le-a aparținut dintotdeauna, dar de ce nu au beneficiat niciodată! Prefectul obligat să respecte legea după 18 ani! Vineri, 27 noiembrie a.c, instanța s-a pronunțat asupra desemnării unei persoane care să evalueze, supravegheze și să controleze activitatea fundației județene pentru tineret Constanța, astfel încât patrimoniul să fie gestionat în interesul tinerilor. Existența comisiei și desemnarea unui membru în cadrul acesteia este importantă pentru funcționarea fundației, întrucât monitorizează activitatea acesteia și felul în care este administrat patrimoniul”, se arată într-un comunicat al Federației Tinerilor din Constanța.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Reprezentanții organizației susțin că „prefectul este în sfârșit obligat să respecte legea și să facă un prim demers către normalitate, pentru ca tinerii să fie beneficiarii direcți ai patrimoniului moștenit”.

Federația Tinerilor amintește că monumentul Tineretului se află într-o stare jalnică, nefiind întreținut de nimeni și lăsat pradă hoților, iar Casa Tineretului din Mangalia este folosită în alte scopuri decât cele destinate, în aceasta desfășurându-se o serie de activități, contrare intereselor tinerilor și legii: cabinete de avocatură și de notariat, o sală de fitness, școală de șoferi etc.

„Fundația are o activitate clandestină - nu publică conducerea, nu prezintă rapoarte de activitate, refuză să dea orice fel de socoteală tinerilor, organizațiilor de tineret, mass-media etc., acest lucru fiind cauzat de lipsa de implicare a autorităților locale competente - Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului județului Constanța”, se mai arată în comunicat.

Federația Tinerilor din Constanța solicită prefectului Constanței, Silviu-Iulian Coșa, să dea curs hotărârii instanței și să desemneze o persoană în Comisia de evaluare, supraveghere și control a fundației județene pentru tineret.

„Ne bucurăm să aflăm că, într-un final, nouă, tinerilor constănțeni, ni s-a dat dreptate, fiind cu un pas mai aproape de cea mai importantă victorie- recuperarea patrimoniului UTC de către comunitate, în general, și de către tineri, în special! Acum, se va putea demasca mizeria ascunsă în spatele fundației județene pentru tineret, care este folosită nu pentru interesele tinerilor, ci pentru interesele personale ale celor care o conduc și se îmbogățesc pe seama bogatului patrimoniu al acesteia! Solicităm prefectului să dea curs deciziei instanței și să se poziționeze de partea legii și a tinerilor, ca să putem pune stop hoției”, a declarat Roxana Ioana Șerban, președintele FTC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.