Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federațiile și președinții lor cu probleme

Federația Română de Hochei pe Gheață
hochei

La Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) totul stă pe un butoi de pulbere.  Problemele și scandalurile rămân la ordinea zilei și în 2023. Nimeni din actuala conducere a Federației nu-și asumă responsabilitatea pentru probleme din trecut și evită să discute despre problemele reale și actuale ale comunității de hochei din România.

În toate comunicatele publice, liderii Federației încearcă să prezinte situația actuală ca pe un atac la adresa lor, care nu are nicio bază profesională. Printr-un alt comunicat, însă, din partea opoziției, lui Hălăucă i se atrage atenția asupra tuturor problemelor care subminează hocheiul românesc.

Comunicatul inventariază nu mai puțin de 11 abuzuri și nereguli comise de actualii lideri ai FRHG, cele mai grave fiind - anularea în mod ilegal și cu încălcarea statutului Federației nominalizările a 18 asociații și au revocat drepturile de vot ale acestora din motive absurde și complet false; în cadrul adunării generale de reînnoire a mandatelor din 15 septembrie anul trecut, au votat trei persoane cu cazier judiciar dovedit, dintre care unul fusese deja condamnat printr-o hotărâre definitivă, iar celelate două persoane erau cercetate penal; organizarea de meciuri fictive, au produs documente false pentru falsele înscrieri în campionat; subminarea oportunităților de joc pentru grupele de vârstă U8, U10, U12 și U14; au acționat contrar prevederilor statutare, când au acordat drepturi de vot unor cluburi care nu au fost înscrise în nicio competiție (ACS Viitorul Hocheist București, Huskey București); au uitat să înscrie echipa campioană a țării în IIHF Continental Cup; au informat cluburile cu privire la campionatul U16 2022-2023 cu câteva minute înainte de miezul nopții pe data de 31 decembrie 2022.

“Hălăucă a recurs la soluții discutabile pentru a-și păstra puterea!”

Alexandru Hălăucă este președintele Federației Române de Hochei pe Gheață de mai bine de opt ani.  La adunarea generală de reînnoire a mandatelor programată din 15 septembrie 2022, s-a încercat schimbarea lui, fără succes. În continuare, există o coaliție puernică a contestatarilor care doresc schimbarea. Din coaliție fac parte cele mai importante cluburi de hochei din țară.

“Pe măsură ce se apropiau alegerile, președintele Hălăucă și cercul său au recurs la o serie de soluții discutabile din punct de vedere moral și profesional pentru a păstra puterea - au interzis înscrierea fetelor în campionat, ca urmare, unul dintre cluburile pe care ei le consideră ca fiind parte din opoziție, și-a pierdut dreptul de vot. Un alt exemplu - de mulți ani nu au fost organizate campionate pentru echipele U12 sau U14, deoarece acest lucru ar fi oferit drepturi de vot unui număr mare de cluburi care aspiră la dezvoltarea acestui sport și, prin urmare, nu susțin actuala conducere”, se arată în comunicat.

Din cele relatate în comunicat înțelegem că atunci când cluburile s-au aliat, fără sprijinul Federației, totul mergea și mai bine: “Nu este necesar să explicăm pe larg daunele aduse sportului prin eșecul Federației de a oferi oportunități de competiție pentru generații întregi. Evident, nu au existat motive reale care i-ar fi împiedicat în organizarea campionatelor. Ca urmare, cluburile și-au unit forțele și au început cu succes propria serie de competiții pentru grupele de vârstă menționate, sub numele de Cupa Transylvanian Hockey League, care a avut un impact pozitiv asupra cluburilor implicate. Este important să subliniem faptul că managementul este cel care arată acum cu degetul spre alții și încearcă să facă pe victima, care timp de mulți ani a subordonat sportul propriilor interese și a privat mii de sportivi de posibilitatea de a se dezvolta. Între timp, cluburile au fost nevoite să îndeplinească cele mai elementare sarcini ale Federației.”

Adio bani de la minister

Tensiunile dintre Ministerul Sportului și Federație nu reprezintă decât o luptă pentru putere, iar din cauza nemulțumirilor personale ale lui Hălăucă, Federația și-a reziliat contractul de finanțare cu ministerul - “în data de 15 septembrie, în cadrul unei adunări de-a dreptul absurde, actualii lideri, în cerc restrâns, și-au votat un nou mandat. Întrucât au existat probleme clare cu privire la procedură, Ministerul Sportului a suspendat deciziile adunării.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.