Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţiile sportive, mesaj de condoleanţe după dispariţia Regelui: Nu s-a stins din viaţă doar una dintre marile personalităţi, ci şi un prieten

Regele Mihai

Federaţiile sportive din România îşi exprimă regretul pentru decesul Regelui Mihai I al României, subliniind că acesta a fost un mare prieten al sportului. Federaţia Română de Atletism îşi prezintă condoleanţele Casei Regale a României pentru trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I. Figură marcantă a secolului XX, Majestatea sa Rege Mihai I a fost un simbol al demnităţii şi al dragostei de ţară. Şi-a slujit patria aşa cum a ştiut mai bine, cu decenţă, curaj şi devotament şi a fost iubit de poporul român. Majestatea sa Rege Mihai I a fost una dintre cele mai luminoase figuri ale Casei Regale a României, pe care a reprezentat-o cu nobleţe. Federaţia Română de Atletism îşi revalorizează în aceste momente lunga relaţie de prietenie şi de respect reciproc pe care o are cu Casa Regală a României. Această relaţie, care durează de mai bine de o sută de ani, a început odată cu donarea de către regele Ferdinand şi a Primăriei Bucureşti a terenului pe care în acest moment îşi desfăşoară activitatea Federaţia Română de Atletism. În 2012, an în care Federaţia Română de Atletism a împlinit 100 de ani, Alteţa Sa Regală Regele Mihai I a acordat Federaţiei Române de Atletism Crucea Casei Regale a României, o distincţie care se acordă de obicei instituţiilor şi organizaţiilor care s-au implicat în promovarea efortului Casei Regale în serviciul României", se arată în comunicatul Federaţiei Române de Atletism.

Federaţia Română de Haltere notează că "nu s-a stins din viaţă doar una dintre marile personalităţi ale României, ci şi un prieten al sportului". "Am aflat cu profundă tristeţe vestea dispariţiei Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României. Odată cu moartea Regelui Mihai, dispare ultimul şef de stat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial care se mai afla în viaţă. Odihniţi-Vă în pace, Majestate!".

Federaţia Română de Scrimă transite sincere condoleanţe Familiei Regale a României în aceste clipe deosebit de grele cauzate de dispariţia Majestăţii Sale Regele Mihai. "Ultimul rege al României a fost un împătimit al sportului, iar printre sportulurile practicate s-a numărat şi scrima. În primul an de liceu, Regele Mihai, care era stângaci, a luat lecţii de scrimă la Şcoala de la Eforie Nord. În afară de scrimă, Regele Mihai a mai practicat fotbal, gimnastică, volei, călăria, ciclismul şi a condus chiar şi bărci cu motor", a notat Federaţia Română de Scrimă.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.